Κοινωνική Ασφάλιση

Τρία σημεία κλειδιά για τις νέες εισφορές επικουρικού – εφάπαξ

συντάξεις

Δύο εγκυκλίους εξέδωσε σήμερα ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κος. Τάσος Πετρόπουλος σχετικά με τις εισφορές επικουρικού και εφάπαξ. Σύμφωμα με αυτές ξεκαθαρίζεται πως:

1. Στις περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης, οι αντίστοιχες εισφορές για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ θα παρακρατούνται μόνο μια φορά επί του προβλεπόμενου κατώτατου μισθού, ανεξαρτήτως του αριθμού των υπαγόμενων δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση μισθωτής απασχόλησης και παράλληλης αυτοαπασχόλησης, η κράτηση θα γίνεται μόνο από τη μισθωτή απασχόληση.

2. Η μηνιαία εισφορά (7% μέχρι 31/5/19 και 6,5% από 1/6/19) στον κλάδο της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ και η μηνιαία εισφορά (4%) στον κλάδο εφάπαξ παροχών του ΕΤΕΑΕΠ, υπολογίζονται αναδρομικά από την 1/1/2017, επί του κατώτατου βασικού μισθού, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει.

3. Οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ για την περίοδο από 1/1/2017 έως 31/12/2018, εξοφλούνται σε 36 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2019.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τρία σημεία κλειδιά για τις νέες εισφορές επικουρικού - εφάπαξ! https://www.insurancedaily.gr/tria-simia-klidia-gia-tis-nees-isfores-epikourikou-efapax/