
Τρεις είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες που θα κρίνουν το νέο εγχείρημα της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει τη μεγαλύτερη, σήμερα, θυγατρικής της εταιρεία, την Εθνική Ασφαλιστική.
του Πλάτωνα Τσούλου
Η αυριανή ημέρα, 18η Απριλίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ID, θα ανοίξει το data room για τις τρεις εταιρείες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο κύκλο διαπραγμάτευσης για την πώληση του 75% του μ/κ της Εθνικής Ασφαλιστικής, η 5η Μαΐου που, επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών και η ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, που θα κληθεί να δώσει την έγκρισή της για την πώληση της ασφαλιστικής σε όποιον αναδειχθεί ως προτιμητέος αγοραστής μέσα από τη νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω της αρνητικής τροπής την οποία έλαβε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin και του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε, πηγές του ID αναφέρουν ότι η ΤτΕ φέρεται να ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του ΤΧΣ προκειμένου ο διαγωνισμός να μην κινηθεί από το μηδέν, αλλά από εκεί που… σταμάτησε, ώστε τη σκυτάλη διεκδίκησης της εταιρείας να λάβουν οι εναπομείναντες τρεις ενδιαφερόμενοι: Fosun, Gongbao και Wintime.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό

Νέος τόκος υπερημερίας 9,9% από 16 Σεπτεμβρίου

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα

















