Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Α. Τσιώλης: Λατρεύω την door to door Πώληση!


Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Κέρκυρας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – επισκεφτήκαμε τον κ. Αντώνη Τσιώλη, διακεκριμένο Ασφαλιστικό Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Πίστης στην πόλη και μιλήσαμε μαζί του σχετικά με την παρουσία της Εταιρείας στο νησί όπως επίσης και την εικόνα που έχει σχηματίσει ο ίδιος για την τοπική αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

Συνέντευξη Αντώνης Τσιώλης 

Από πότε έχει παρουσία στην Κέρκυρα η Ευρωπαϊκή Πίστη; 

Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει πάνω από τρεις δεκαετίες παρουσίας στην Κέρκυρα.

Εσείς πότε γίνατε συνεργάτης με την Εταιρεία; Ποια είναι η διαδρομή σας στο επάγγελμα; 

Ξεκίνησα την καριέρα μου τον Μάρτιο του 1991 ως ασφαλιστής, με τη RAS ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ στο Γραφείο του ​​Δημ. Κανταρέλη, το οποίο πολύ σύντομα μετατράπηκε σε Γραφείο Allianz μετά την εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη. Από την αρχή αγάπησα τις πωλήσεις στο κλάδο Ζωής και ήδη το 1993 βραβεύθηκαν ως πρώτος ασφαλιστής του κλάδου της Allianz σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 1995 τοποθετήθηκα στο υποκατάστημα της Εταιρείας στην Κέρκυρα με Διευθυντή τον κ. Μιχάλη Βαρότση, έναν άνθρωπο που πάντα θαύμαζα και ​εκτιμούσα​.​
Από τότε, ήμουν πάντα στο club των Διακεκριμένων αλλά και των Κορυφαίων Συνεργατών της Εταιρείας και μάλιστα το 2006 σε ημερίδα του ​ΠΣΑΣ, προτάθηκα να εκπροσωπήσω την Allianz ως ο καλύτερός της ασφαλιστής, με βάση ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια. Το 2012 μετακινήθηκα, μαζί με όλους τους Συνεργάτες του Γραφείου μας, στην Ευρωπαϊκή Πίστη, όπου πραγματικά μέχρι σήμερα, απολαμβάνω τη συνεργασία μου μαζί της!
Και αυτό γιατί σαν Ασφαλιστική, δείχνει μεγάλη ευελιξία σε όλα τα επίπεδα, έχει εξαιρετική ταχύτητα στις εκδόσεις αλλά και στις αποζημιώσεις και έχει την εικόνα υγιούς και εύρωστης Εταιρείας στη δύσκολη Ελληνική Αγορά!

Διαβάστε επίσης: Ά. Παγκράτης: Η Groupama Κέρκυρας διευρύνει το δίκτυό της & αναπτύσσεται

Ποιες μεθόδους και τι επιχειρήματα χρησιμοποιείτε για να αναγνωρίσουν οι Κερκυραίοι την αξία της ασφάλισης και εντέλει να ασφαλιστούν; 

Λατρεύω την door to door πώληση, που με την προσωπική σφραγίδα, το χαμόγελο, τη δυνατή χειραψία και τα δυναμικά επιχειρήματα μπορεί να ανοίγει (πολλές φορές) “κλειδωμένες” πόρτες! Κι αν πάλι αυτές είναι πιασμένες από τον ανταγωνισμό, το γεγονός ότι έκανα τη προσέγγιση που είχα στοχεύσει, με κάνει να αισθάνομαι περισσότερο πείσμα για την επόμενη προσπάθεια! Επιχειρήματα που συνήθως χρησιμεύουν, είναι αυτό της μεγαλύτερης ζημιάς που μπορεί να έχει μια αναβλητικότητα στην αγορά μιας ασφάλισης από τη ζημιά μιας γρήγορης απόφασης! Αλλά και το ότι, αν επέστρεφα εγώ ο ίδιος το ασφάλιστρο, ως μηνιαίο εισόδημα στον πελάτη, δεν θα τον έκανα πλούσιο. Άρα με το ίδιο τρόπο, αν του ζητήσω να το πληρώσει, δεν θα γίνει φτωχός! Άρα θα πρέπει να επενδύσει σε μια αξία σαν αυτή που καθημερινά προσφέρουμε σε φτωχούς και πλούσιους!

Το χαρτοφυλάκιό σας πώς χωρίζετε; Ποιοι είναι οι κλάδοι στους οποίους ο κόσμος ενδιαφέρετε να ασφαλιστεί; 

Παρότι είμαι ασφαλιστής Ζωής, σήμερα η πλειοψηφία των συμβολαίων μου είναι συμβόλαια αυτοκινήτων, αμέσως μετά περιουσίας και έπονται τα συμβόλαια Υγείας και Ζωής. Η κατανομή αυτή συμβαδίζει με το πολύ καλό ασφάλιστρο που έχει η Εταιρία μου στους Κλάδους Αυτοκινήτου και Περιουσίας χωρίς βέβαια να εξαιρείται ο κλάδος Ζωής. Όσον αφορά το ενδιαφέρον του κόσμου, αυτό πιστεύω διαμορφώνεται από τον ίδιο τον ασφαλιστή. Τόσο τα προγράμματα Υγείας, όσο και τα Συνταξιοδοτικά προγράμματα, είναι σίγουρα αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ιδίως όταν θίξεις την ισχύουσα κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Σε συνδυασμό με ένα χαμηλό ασφάλιστρο για όλη την οικογένεια είναι μια ελκυστική πρόταση που μπορεί να μπει σε κάθε νοικοκυριό. Η υπερφορολόγηση μαζί με την έλλειψη ρευστότητας στην Αγορά στέκονται εμπόδια ακόμη και σε τέτοιες δελεαστικές προτάσεις. Και εδώ χρειάζεται να παλέψουν ασφαλιστές και εταιρείες.

Κατά τη γνώμη σας γιατί δεν υπάρχει ένας Σύλλογος Ασφαλιστών στο Νησί; Θα βοηθούσε στην ενίσχυση της Ασφαλιστικής Συνείδησης; 

Μάλλον θα συμφωνήσουμε πως οι ασφαλιστές είμαστε εγωιστικά άτομα παρότι προσφέρουμε κοινωνικό λειτούργημα! Συντηρούμαστε μέσα από τις επιτυχίες, το χειροκρότημα, τις βραβεύσεις και τις πολύ καλές αμοιβές. Είναι ένα μοναχικό και δύσκολο επάγγελμα παρότι δεν είναι απαλλαγμένο από τις ιεραρχίες των γραφείων και των Διευθύνσεων. Από την άλλη, μην ξεχνάμε πως κάποια από τα ανίκητα κακά της φυλής μας είναι η έλλειψη συνεργατικότητας και συναδελφικότητας. Αρνητικά γνωρίσματα που κατατρέχουν χρόνια αυτόν το δύσμοιρο λαό!

Αυτά πιστεύω πως είναι τα αίτια που δεν μας αφήνουν να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό σύλλογο ικανό να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα αλλά και να προβάλει την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης τη στιγμή μάλιστα που διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον θεσμό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Α. Τσιώλης: Λατρεύω την door to door Πώληση!! https://www.insurancedaily.gr/tsiolis-latrevo-tin-door-door-polisi/