
Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν τον Super Typhoon Saola στο Χονγκ Κονγκ και σε άλλα μέρη της Κίνας ενδέχεται να προσθέσουν περαιτέρω πίεση στις επερχόμενες ανανεώσεις αντασφάλισης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την AM Best.
Περιγράφοντας το γεγονός στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2023, η AM Best είπε ότι η μεγάλη καταιγίδα έπληξε το Χονγκ Χονγκ και την περιοχή Δέλτα του Ποταμού Περλ (συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας και του Μακάο). Η καταιγίδα αναφέρθηκε ως γεγονός 1 στα 500 χρόνια. Οι ακαθάριστες απώλειες σε ακίνητα και γραμμές αυτοκινήτων δεν θα είναι τόσο σοβαρές, αλλά θα μπορούσαν να έρθουν κοντά στο να συναγωνιστούν τις απώλειες των 400 εκατ. δολαρίων από τον τυφώνα Mangkhut το 2018, επιβεβαίωσε η έκθεση.
Δεκαπέντε ασφαλιστικές εταιρείες αντιπροσωπεύουν περίπου το 51% των ακαθάριστων ασφαλίστρων 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ για τις δύο γραμμές – ακίνητα και αυτοκίνητα – μαζί, είπε η AM Best.
«Οι υλικές ζημιές αντιπροσωπεύουν το 13% του συνόλου των καθαρών ασφαλίστρων γενικής ασφάλισης (21% σε ακαθάριστη βάση), ενώ οι ζημιές σε οχήματα αποτελούν πάνω από το 10% σε καθαρή βάση (8% μεικτά). Η ολοκληρωμένη κάλυψη οχημάτων, η οποία θα κάλυπτε τις ζημιές από πλημμύρες, αντιπροσωπεύει μικρό ποσοστό, ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση σημείωσε ότι αυτές οι απώλειες θα μπορούσαν να προσθέσουν περαιτέρω πίεση κατά τις επερχόμενες ανανεώσεις αντασφάλισης, σε μια ήδη δύσκολη αγορά. «Με βάση τα προσωρινά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2022, τα καθαρά ασφάλιστρα αντιπροσώπευαν το 40% των ακαθάριστων ασφαλίστρων ζημίας περιουσίας, τα οποία θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν η τιμολόγηση της αντασφάλισης γίνει πολύ δαπανηρή για ορισμένες μικρότερες εταιρείες ή εάν ορισμένοι μεγαλύτεροι παίκτες αποφασίσουν να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο».
Σχόλια

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Έπεσαν οι υπογραφές ΕΤΕ - Allianz
Delta & Brokers: Ταξίδι επιβράβευσης στην Κίνα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά φέρνει η χρήση των ΕΠΗΟ

Έπεσαν οι υπογραφές ΕΤΕ - Allianz

Euroins: Η Fitch αναβάθμισε την προοπτική της σε θετική

The Sandwich generation: Πώς η ασφάλιση «αποσυμπιέζει» τη γενιά που στηρίζει τους πάντες

Europi Holdings: Πέρασαν στην Aktorstone τα ακίνητα «CAMPUS» έναντι €45,55 εκ.

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΤτΕ: Μεταφορά ομαδικού από την Allianz στην Eurolife FFH

















