
Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν τον Super Typhoon Saola στο Χονγκ Κονγκ και σε άλλα μέρη της Κίνας ενδέχεται να προσθέσουν περαιτέρω πίεση στις επερχόμενες ανανεώσεις αντασφάλισης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την AM Best.
Περιγράφοντας το γεγονός στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2023, η AM Best είπε ότι η μεγάλη καταιγίδα έπληξε το Χονγκ Χονγκ και την περιοχή Δέλτα του Ποταμού Περλ (συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας και του Μακάο). Η καταιγίδα αναφέρθηκε ως γεγονός 1 στα 500 χρόνια. Οι ακαθάριστες απώλειες σε ακίνητα και γραμμές αυτοκινήτων δεν θα είναι τόσο σοβαρές, αλλά θα μπορούσαν να έρθουν κοντά στο να συναγωνιστούν τις απώλειες των 400 εκατ. δολαρίων από τον τυφώνα Mangkhut το 2018, επιβεβαίωσε η έκθεση.
Δεκαπέντε ασφαλιστικές εταιρείες αντιπροσωπεύουν περίπου το 51% των ακαθάριστων ασφαλίστρων 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ για τις δύο γραμμές – ακίνητα και αυτοκίνητα – μαζί, είπε η AM Best.
«Οι υλικές ζημιές αντιπροσωπεύουν το 13% του συνόλου των καθαρών ασφαλίστρων γενικής ασφάλισης (21% σε ακαθάριστη βάση), ενώ οι ζημιές σε οχήματα αποτελούν πάνω από το 10% σε καθαρή βάση (8% μεικτά). Η ολοκληρωμένη κάλυψη οχημάτων, η οποία θα κάλυπτε τις ζημιές από πλημμύρες, αντιπροσωπεύει μικρό ποσοστό, ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση σημείωσε ότι αυτές οι απώλειες θα μπορούσαν να προσθέσουν περαιτέρω πίεση κατά τις επερχόμενες ανανεώσεις αντασφάλισης, σε μια ήδη δύσκολη αγορά. «Με βάση τα προσωρινά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2022, τα καθαρά ασφάλιστρα αντιπροσώπευαν το 40% των ακαθάριστων ασφαλίστρων ζημίας περιουσίας, τα οποία θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν η τιμολόγηση της αντασφάλισης γίνει πολύ δαπανηρή για ορισμένες μικρότερες εταιρείες ή εάν ορισμένοι μεγαλύτεροι παίκτες αποφασίσουν να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο».
Σχόλια

Cover Insurance & Eurolife FFH: Επιβραβεύοντας την επιτυχία, επενδύοντας στους ανθρώπους
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Δείτε τους 30 φιναλίστ στα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2026
Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εθνική Ασφαλιστική: Χρυσή Διάκριση EcoVadis

ΜΙΝΕΤΤΑ: Συμμετείχε στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

H EUROINS Ελλάδος Xρυσός Χορηγός της 8ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στη Θεσσαλονίκη

Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες

Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για CrediaBank και Europi Holdings

Η Interamerican παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια (video)

Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

















