Συνεντεύξεις

Β. Χανιώτη: Το σημαντικότερο κεφάλαιο στη Eurolife είναι οι άνθρωποι


αναδημοσίευση από την ενότητα FACES, Ασφαλιστικό Marketing, Γενάρης 2019

Βασιλική Χανιώτη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Eurolife ERB

Η ένταξή μου στην ασφαλιστική αγορά προέκυψε… τυχαία το 2009. Ξεκίνησα την πορεία μου στη Eurolife ERB ως ασφαλιστική σύμβουλος και μέσα στα επόμενα χρόνια σταδιακά ανέλαβα διαφορετικές θέσεις εντός του οργανισμού. Έτσι, είχα την ευκαιρία και την τύχη να γνωρίσω την ασφαλιστική αγορά, την ίδια την εταιρεία και, κυρίως, τους ανθρώπους της Eurolife ERB. Έχοντας συμπληρώσει δέκα χρόνια στο χώρο, εκτιμώ πως την ασφαλιστική αγορά πρέπει να την γνωρίσεις, για να την αγαπήσεις!

Αισθάνομαι ευγνώμων που… εργάζομαι σε έναν κλάδο, στον οποίο κάθε εργαζόμενος, από τη θέση του, μπορεί να επηρεάσει προς το καλύτερο τη ζωή ενός ασφαλισμένου. Κι αυτό είναι η κύρια επιδίωξη των ανθρώπων που απασχολούνται σήμερα στη Eurolife ERB. Στο πλαίσιο αυτό, ο δικός μου στόχος είναι να συμμετέχω ενεργά στην επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων μας. Καθημερινά αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού μας, διοργανώνουμε προγράμματα για την ενδυνάμωση των ικανοτήτων τους και φροντίζουμε να ενισχύουμε την ομάδα μας με ταλαντούχα στελέχη από διαφορετικούς κλάδους. Αυτήν τη στιγμή, η Εταιρεία απασχολεί πολύ ικανά στελέχη, με τεχνογνωσία και αγάπη για το αντικείμενο και τον κλάδο. Πρόκειται για τους δικούς μας ambassadors, οι οποίοι συμμετέχουν καθημερινά στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των συμπολιτών μας και στην ενδυνάμωση της εικόνας της ασφαλιστικής αγοράς ως employer of choice.

Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον δημιουργείται, όταν… υπάρχουν ελευθερία έκφρασης και αίσθημα ασφάλειας. Όταν νιώθεις ασφαλής να κάνεις κάτι λάθος και όταν μπορείς να μάθεις από αυτό. Όταν αισθάνεσαι και βιώνεις πως η ομάδα λειτουργεί καλύτερα από τη μονάδα. Όταν βλέπεις ευκαιρίες και μπορείς να τις «αρπάξεις» ή όταν σου δίνεται το ελεύθερο να τις δημιουργήσεις. Στη Eurolife καλλιεργούμε καθημερινά αυτό το κλίμα και είμαστε πολύ τυχεροί που εργαζόμαστε μέσα σε αυτό.

Βασική επιδίωξή μου, από τη θέση μου ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Eurolife ERB… είναι να υποστηρίξω τις στρατηγικές προτεραιότητες του οργανισμού, φροντίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πιο σημαντικό μας κεφάλαιο· τους ανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκονται στην καρδιά των ενεργειών μας, δημιουργούν αξία και συμμετέχουν καθημερινά στην επιτυχία του Ομίλου. Προτεραιότητές μας και για το 2019 παραμένουν η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανθρώπων μας, καθώς και η παρακίνησή τους, στο πλαίσιο της κουλτούρας υψηλής απόδοσης του οργανισμού μας, να ανταποκρίνονται με επιτυχία στους νέους ρόλους, τα αντικείμενα και τις δομές που δημιουργούνται και τους ανατίθενται. Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό για εμάς να δίνουμε την ευκαιρία σε νέους να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα στη Eurolife, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, και δυνητικά να απασχοληθούν σε έναν κορυφαίο ασφαλιστικό Όμιλο με μοναδικές ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Β. Χανιώτη: Το σημαντικότερο κεφάλαιο στη Eurolife είναι οι άνθρωποι! https://www.insurancedaily.gr/v-chanioti-simantiko-kefaleo-sti-eurolife-ine-anthropi/