ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Β. Παπαδόπουλος: Nα αναδείξουμε το επάγγελμα από νέα οπτική γωνία


Η πρόταση καριέρας που παραδοσιακά απευθύνει ο ασφαλιστικός κλάδος στους νέους αποφοίτους, εστιάζει μέχρι τώρα στην ανεξαρτησία και στα υψηλά εισοδήματα, που μπορεί να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο επάγγελμα.

του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, Deputy Agency Director – Units στην Metlife

Έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί παρακινούνται περισσότερο από στοιχεία όπως η καλή ποιότητα ζωής, η κοινωνική συνεισφορά και η ομαδική εργασία. Χρειάζεται, λοιπόν, ως αγορά, να επικαιροποιήσουμε την πρότασή μας, να αναδείξουμε το επάγγελμα από νέα οπτική γωνία, να επικοινωνήσουμε στους νέους αποφοίτους τα πραγματικά χαρακτηριστικά της δουλειάς μας, για όλα αυτά που την κάνουν τόσο ξεχωριστή.

Το επάγγελμα του διαμεσολαβητή πράγματι είναι δυναμικό και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα προσοδοφόρο. Ωστόσο, είναι πάνω από όλα χρήσιμο για την κοινωνία, ιδιαίτερα στο σημερινό περιβάλλον, όπου η ιδιωτική ασφάλιση γίνεται πλέον μονόδρομος για όλο και ευρύτερες πληθυσμιακές ομάδες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση, για την κάλυψη της υγείας, της σύνταξης, της περιουσίας τους. Ο διαμεσολαβητής είναι αυτός που, με τις γνώσεις και τις προτάσεις του, μπορεί να αναδείξει τις κατάλληλες λύσεις, να δώσει ασφάλεια και προοπτική. Είναι αυτός που θα βρεθεί δίπλα στον ασφαλισμένο και στην οικογένειά του, όταν προκύψει οποιαδήποτε δυσκολία.

Επιπλέον, το περιβάλλον άσκησης του επαγγέλματος αναβαθμίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η θωράκιση των ασφαλιστικών εταιριών με αυξήσεις κεφαλαίων και η υπαγωγή του ελέγχου φερεγγυότητάς τους απευθείας στην ΕΚΤ, διαμορφώνει ένα απαιτητικότερο αλλά και αξιόπιστο πλαίσιο λειτουργίας. Ο ρόλος του διαμεσολαβητή έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και με τις πιστοποιήσεις, με νέο κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (IDD). Την ίδια ώρα, ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο ανεβάζει συνεχώς ψηλότερα τον πήχη: νέες ψηφιακές υπηρεσίες, σύνθετα προϊόντα κ.ά.

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο στο επάγγελμα, που απαιτεί στελέχη αυξημένων ικανοτήτων, διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση, αλλά και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ασφαλισμένο και στην κοινωνία ευρύτερα.

Σημαντικό ρόλο παίζει, βεβαίως, και η επιλογή της εταιρίας με την οποία θα συνεργαστεί ένας νέος διαμεσολαβητής. Η MetLife, ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, είναι η εταιρία που καθιέρωσε το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Είναι, επίσης, η πρώτη που καθιέρωσε το επάγγελμα του διαμεσολαβητή πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Με 150 χρόνια εμπειρίας, με διεθνή τεχνογνωσία, αλλά και με παράδοση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η MetLife αποτελεί ιδανικό χώρο ανάπτυξης και δημιουργίας, για τους νέους αποφοίτους που αναζητούν επαγγελματική σταδιοδρομία με νόημα και προοπτική.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Μαρτίου 2019 – Ενότητα: Αφιέρωμα Εκπαίδευση


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Β. Παπαδόπουλος: Nα αναδείξουμε το επάγγελμα από νέα οπτική γωνία! https://www.insurancedaily.gr/v-papadopoylos-na-anadeixoyme-to-epagg/