Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Video: Κυκλοφορούν στο δρόμο τα πρώτα ελληνικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Πού ασφαλίζονται


Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ECOCAR  έχει δύο εκδόσεις, κινείται με έως 80 χλμ την ώρα και καταναλώνει μόλις 1 ευρώ στα 100 χλμ. Η ασφάλιση του είναι οικονομική και για τα πρώτα οχήματα έχουν εκδοθεί συμβόλαια από την Generali. Μαζί με τα αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα δούμε μέσα στη επόμενη δεκαετία να αυξάνονται σταδιακά στην Ευρώπη, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αποτελέσουν λύση στην οποία θα προσανατολιστούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι καταναλωτές.

της Βίκυς Γερασίμου

Το μέγεθος του ηλεκτροκίνητου οχήματος είναι όσο σχεδόν ένας κάδος απορριμάτων και στον εσωτερικό του χώρο μπορούν να επιβούν δύο άτομα, ο οδηγός και ένας συνοδηγός. Είναι αναμφίβολα μία οικονομική εναλλακτική οχήματος πόλης. Μιλώντας στο id ο Γιώργος Καζαντζίδης, επικεφαλής της ECOSUN, αναφέρει ότι “τις τελευταίες 10 μέρες ήδη κυκλοφορούν 4 αυτοκίνητα με πινακίδες στους δρόμους και αναμένεται να κυκλοφορήσουν περίπου 17 ακόμη στο άμεσο μέλλον. Τα αυτοκίνητα έχουν δυο εκδόσεις με το εξωτερικό μέρος να είναι ακριβώς το ίδιο: το Low και το hi Speed. Το Low Speed έχει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 45km/h και το hi Speed τα 80km/h. Η διαφορά τους εστιάζεται στον ηλεκτροκινητήρα που διαθέτουν η αργή έκδοση έχει 3kW και η γρήγορη 7,5kW ηλεκτροκινητήρα. Οι βασικές τιμές που έχουν τα αυτοκίνητα είναι 6700€ με το ΦΠΑ και 7700€ για το αργό και γρήγορο αντίστοιχα”.

Όπως επισημαίνει το ελληνικό κοινό ενδιαφέρεται για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα “και είναι λογικό μιας και είναι μια νέα πρόταση μετακίνησης μέσα στις πόλεις μας που συμβάλλει θετικά στις καθημερινες μας μετακινήσεις και ανακουφίζει τα κέντρα των πόλεων καθώς μειώνει την εκπομπή καυσαερίων και διευκολύνει τη στάθμευση”.

Τέλος σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα “έχει ασφαλίσει η Generalli και από ότι μας είπε ο συνεργάτης μας με αφορμή τα αυτοκίνητα μας έχει ανοιχτεί νέα ειδική κατηγορία. Και άλλες ασφαλιστικές που ερωτήθηκαν μας πρότειναν ασφάλιση για τετράτροχες μηχανές που όμως δεν είναι τα ηλεκτρικά αυτοκινητα. Το ετήσιο ασφάλιστρο για τα οχήματα αυτά φτάνει τα 130€ με θραύση Κρυστάλλων και νομική προστασία”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 6 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Video: Κυκλοφορούν στο δρόμο τα πρώτα ελληνικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Πού ασφαλίζονται! https://www.insurancedaily.gr/video-kykloforoun-sto-dromo-ta-prota-ellinika-ilektrika-aftokinita-pou-asfalizonte/