Video

Video: Τι αποκαλύπτει η μεγάλη έρευνα των LLoyd’s – 480 μαρτυρίες για παρενοχλήσεις


Τα στοιχεία μεγάλης έρευνας που έγινε τελευταίο χρόνο για τα περιστατικά παρενοχλήσεων που έχουν καταγγελθεί στους Lloyds δημοσιοποίησε ο CEO, John Neal, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά δράσεων αντιμετώπισης του φαινομένου. Όπως αναφέρει “στις αρχές του 2019 εργαζόμενες στην αγορά των Lloyd’s ανέφεραν ότι βίωσαν bullying και παρενόχληση. Για την εξέλιξη αυτή οι Lloyd’s ενήργησαν άμεσα”. Ο Neal σε video που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Lloyd’s επισημαίνει:

“Σοκαρίστηκα όταν από την έρευνα που κάναμε προέκυψε ότι το 8% των εργαζομένων και των στελεχών δήλωσαν πώς έχουν γίνει μάρτυρες σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό είναι ένα κακό ποσοστό. Και πίσω από αυτό το ποσοστό υπάρχουν τραυματικές εμπειρίες γυναικών- καθώς εν προκειμένω τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες”.Όπως εξήγησε “η έρευνα αποκάλυψε μία πιο σύνθετη εικόνα καθώς η σεξουαλική παρενόχληση είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας”.

Τι αποκαλύπτει η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 6.000 άνθρωποι

 • Το 8% , δηλαδή 480 άτομα έχουν γίνει μάρτυρες σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις
 • Την ίδια στιγμή το 20% αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες
 • Όταν υπάρχει πρόβλημα δεν γίνεται εύκολα αναφορά. Μόνο το 41% που χρειάστηκε να αναφέρει κάποια συμπεριφορά αισθάνθηκαν ότι τους έλαβαν σοβαρά υπόψη
 • Επίσης το 24% έχει παρατηρήσει περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μέσα στους τελευταίους 12 μήνες
 • Το 23% δήλωσε ότι η εργασία στους Lloyds έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγείας τους
 • Το 40% αισθάνεται ότι στη δουλειά βρίσκεται κάτω από υπερβολική πίεση
 • Το 22% ανέφερε ότι οι άνθρωποι στους Lloyd’s κάνουν τα στραβά μάτια σε κακές ανάρμοστες συμπεριφορές

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη συμπεριφιρά” τονίζει ο Neal “Μπορούμε καλύτερα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με τα βήματα που γίνονται θα καταστήσουμε τους Lloyd’s ένα υπέροχο μέρος για όλους” Και προσθέτει “Αυτά τα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο στην αγορά των Lloyd’s αλλά είμαι αποφασισμένος να τα αλλάξω. Αν ενδιαφέρεσαι για κάτι και θέλεις να αλλάξει τότε λαμβάνεις μέτρα”.

Τα μέτρα για την αλλαγή ¨κουλτούρας¨

 • Σχέδιο ισότητας φύλων: προγράμματα που θα εξισορροπήσουν την εκπροσώπηση γυναικών και αντρών στους μελλοντικούς ηγέτες της αγοράς των Lloyd’s
 • Πρότυπα επιχειρηματικής συμπεριφοράς: “Αν θέλετε να εργαστείτε στην αγορά, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε: να ενεργείτε με ακεραιότητα, να σέβεστε και να συμπεριλαμβάνετε και να μιλάτε ανοιχτά”, δήλωσε ο Neal, σημειώνοντας ότι η μη τήρηση αυτών των κανόνων μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις.
 • Eκστρατεία για την ενθάρρυνση καταγγελιών και ανεξάρτητη γραμμή θυμάτων εκφοβισμού και παρενόχλησης
 • Προγάμματα για την ευεξία και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία
 • Η εισαγωγή ενός “Πίνακα Πολιτισμού” για την στενή παρακολούθηση της προόδου στην αγορά Lloyd’s στοιχεία του οποίου θα δημοσιευθούν στην ετήσια έκθεση των Lloyd’s.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Video: Τι αποκαλύπτει η μεγάλη έρευνα των LLoyd's - 480 μαρτυρίες για παρενοχλήσεις! https://www.insurancedaily.gr/video-ti-apokalyptei-i-megali-ereyna-ton-lloyds-48/