Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“Βούλιαξε” η Μ. Βρετανία – Πάνω από 325 εκατ. στερλίνες το ασφαλιστικό κόστος


desmondΤουλάχιστον 500 εκατ. στερλίνες αναμένεται να κοστίσει η «επίσκεψη» του Ντέσμοντ στη Μ. Βρετανία, διπλασιάζοντας τον οικονομικό αντίκτυπο σε σύγκριση με τις πλημμύρες του 2009.

Από τη θεομηνία που πλήττει την τελευταία εβδομάδα τη Μ. Βρετανία, «βούλιαξε» η βορειοδυτική Αγγλία και τμήματα της Σκωτίας, καθώς τεράστιες εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε λίμνες εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων.

Οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις από την καταιγίδα Ντέσμοντ προκάλεσαν πολύ μεγαλύτερες καταστροφές από το 2009, με την PricewaterhouseCoopers να εκτιμά ότι το οικονομικό κόστος θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. στερλίνες και μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αν οι βροχές συνεχιστούν, έστω και κατά 1 ή 2 εκατοστά, καθώς το έδαφος δεν προλαβαίνει να απορροφήσει το νερό.

Το 2009, όταν η περιφέρεια της Cumbria επλήγη από πλημμύρες, ο ασφαλιστικός κλάδος κατέβαλε 175 εκατ. στερλίνες σε αποζημιώσεις, με το συνολικό οικονομικό κόστος να φτάνει τα 275 εκατ. στερλίνες. Αυτή τη φορά η PwC εκτιμά ότι το ασφαλιστικός κλάδος θα κληθεί να πληρώσει έως και 325 εκατ. στερλίνες, ενώ οι ζημιές σε δρόμους και άλλες υποδομές ενδέχεται να ανεβάσουν τον «λογαριασμό» στα 500 εκατ. στερλίνες.

Σημειώνεται ότι οι πλημμύρες του 2005 στο Carlisle κόστισαν στις ασφαλιστικές εταιρείες 272 εκατ. ευρώ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
"Βούλιαξε" η Μ. Βρετανία - Πάνω από 325 εκατ. στερλίνες το ασφαλιστικό κόστος! https://www.insurancedaily.gr/vouliaxe-i-m-vretania-pano-apo-325-ekat-sterlines-to-asfalistiko-kostos/