ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Βρετανική Ένωση Μεσιτών: Ετοιμαστείτε για “no deal” στο Brexit


Με το δεδομένο ότι η “συμφωνία διαζυγίου” για το Brexit που ενέκριναν οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης συνοδεύεται από το τελεσίγραφο για τη Βρετανία ότι είναι “take it or leave it”, η Βρετανική Ένωση Μεσιτών Biba μέσω του διευθύνοντός της Steve White, προτρέπει τους μεσίτες να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα εν όψει της αποχώρησης της χώρας στις 29 Μαρτίου του 2019.

Όπως εξηγεί ο White στο insurance age “Επαναλαμβάνουμε το μήνυμα από την ρυθμιστική αρχή ότι οι επιχειρήσεις πρέπει πραγματικά να προετοιμαστούν για no deal, καθώς ενδέχεται να μην υπάρξει συμφωνία.

Εάν δεν υπάρχει συμφωνία δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία για αυτό στις 28 Μαρτίου. Εάν η συμφωνία ψηφισθεί στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, τότε οι μεσίτες θα έχουν μια μεταβατική περίοδο όπου θα μπορούν να συνεχίσουν να έχουν εργασίες στην Ευρώπη μέσω διαβατηρίων σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ. Η μετάβαση αυτή τη στιγμή προγραμματίζεται να διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 αλλά θα μπορούσε να επεκταθεί.

Η εν λόγω συμφωνία αναφέρεται μόνο σε τρεις παραγράφους στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, παρά το γεγονός ότι ο τομέας αυτός συνεισφέρει 119 δισ. Λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου – περίπου το 6,5% των εσόδων. Η ελευθερία στην κίνηση των προσώπων και των υπηρεσιών όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να “επιβιώσει”, αυτό το έχει καταστήσει απολύτως σαφές και η πρωθυπουργός” κατέληξε ο White.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 9 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Βρετανική Ένωση Μεσιτών: Ετοιμαστείτε για “no deal” στο Brexit! https://www.insurancedaily.gr/vretaniki-enosi-mesiton-etimastite-gia-no-deal-sto-brexit/