Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Watsa: “Η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά με ανησυχεί”


watsaΤην ανησυχία του για την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά, εξέφρασε μέσω επιστολής προς τους μετόχους, ο CEO της Fairfax Financial, Prem Watsa.

Όπως μεταδίδει το Business News Network, το καμπανάκι χτύπησε, τόσο για τη «βουτιά» στις τιμές των εμπορευμάτων, μέχρι την αγορά κατοικίας του Καναδά, αλλά και όσα συμβαίνουν στην αγορά της Κίνας, ενώ προειδοποιεί πως οι κίνδυνοι αυτοί θα μπορούσαν να κλιμακωθούν φέτος.

Ο κ. Watsa, πάντως, είναι γνωστός για τις προειδοποιήσεις του, ενώ στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Fairfax ανέφερε πως η έκθεσή της σε μετοχές είναι πλήρως καλυμμένη από κινδύνους.

Αν και ο Watsa ανέφερε στην επιστολή του προς τους μετόχους πως η στρατηγική hedging δεν απέφερε πάντα θετικά αποτελέσματα, ωστόσο τόνισε πως υπάρχει σημαντική διάσταση μεταξύ των επιδόσεων της αγοράς και των οικονομικών θεμελιωδών.

Ο κ. Watsa τόνισε τις διψήφιες πτώσεις στις τιμές εμπορευμάτων, όπως το πετρέλαιο και ο χαλκός, από την «κορυφή» του 2011.

Ο CEO της Fairfax προειδοποίησε επίσης για τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία αναζητούν αποδόσεις μέσω επενδύσεων σε ομόλογα αναδυόμενων αγορών, που ο Watsa χαρακτήρισε «μια ακόμα βόμβα που περιμένει να εκραγεί», αλλά και για τη στροφή προς τις μετοχές που διανέμουν μερίσματα για εξασφάλιση εισοδήματος.

Κατά τον ίδιο, σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, οι μετοχές που πληρώνουν καλά μερίσματα μπορεί να αποτελέσουν μια ελκυστική εναλλακτική έναντι των μειωμένων αποδόσεων των ομολόγων, ωστόσο, ακόμα και οι μετοχές των blue chips δεν είναι πάντα σταθερές.

«Αυτό που συμβαίνει με αυτά τα χαμηλά επιτόκια είναι ότι ο κόσμος ψάχνει για αποδόσεις και παίρνει ρίσκα που ίσως δεν κατανοεί», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Watsa.

Προφανώς, ο κ. Watsa ανησυχεί πως η πτώση της αγοράς θα μπορούσε να μιμηθεί την κατάρρευση του 1929, όταν ο Dow Jones χρειάστηκε πάνω από δυο δεκαετίες για να επανέλθει στα προ-κρίσης επίπεδά του. Και, σε αντίθεση με την οικονομική κρίση του 2008, οι κεντρικές τράπεζες έχουν ως επί το πλείστον «ξεμείνει από πυρομαχικά».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Watsa: "Η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά με ανησυχεί"! https://www.insurancedaily.gr/watsa-i-katastasi-stin-pagkosmia-agora-me-anisixei/