
Τέλος δεν έχουν οι παλινωδίες του Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την επιβολή των νέων ασφαλιστικών χαρατσιών στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυταπασχολούμενους και τους αγρότες.
Χθες η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε δεκαπενθήμερη παράταση για την καταβολή των εισφορών του Μαρτίου. Πρέπει να καταβληθούν έως 12/5 και όχι έως 28/4, όπως αρχικά προβλεπόταν.
Χθες, επίσης, η Υπ. Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως εξετάζεται η επιχορήγηση των εισφορών των μισθωτών που κόβουν παράλληλα μπλοκάκι.
Οι δύο αυτές χθεσινές ειδήσεις δίνουν νέα τροπή στην αναταραχή η οποία έχει προκληθεί από το χαράτσι.
Σε αντίθεση με ό,τι έλπιζε το Υπουργείο, δεν έχει εξομαλυνθεί η ροή εσόδων από εισφορές, αν και ο νέος τρόπος υπολογισμού τους ισχύει εδώ και τέσσερις μήνες. Έτσι χρειάστηκε για άλλο ένα μήνα να δοθεί παράταση για την καταβολή των εισφορών. Και αυτό προφανώς γιατί η εισπραξιμότητα των εισφορών του Μαρτίου απέχει από το φτάσει ακόμα και το 65% που είχε φτάσει η εισπραξιμότητα των εισφορών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.
Ένας από τους λόγους της χαμηλής εισπραξιμότητας του χαρατσιού είναι και το αλαλούμ που έχει προκληθεί στις τάξεις των μπλοκάκηδων. Αποτέλεσμα είναι μόνο ένας στους δέκα μπλοκάκηδες να έχει δηλωθεί στον ΕΦΚΑ. Γι΄αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει την επιδότηση μέρους των εισφορών τους.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις
Βασικός ο ρόλος των ασφαλιστικών στην Ένωση Αποταμιεύσεων
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ


















