Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Xαρτοφυλάκια της ERGO σε Ουγγαρία και Σλοβακία αγόρασε η Generali


Η Generali υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του συνόλου τριών ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων με ασφαλίσεις Ζωής, Γενικές και Σύνθετα Ασφαλιστικά Προιόντα στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία από την ERGO International AG.

Η πώληση υπόκειται σε ορισμένες κανονιστικές και αντιμονοπωλιακές εγκρίσεις, όπως συνηθίζεται στις συναλλαγές αυτού του είδους και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή αγοράς και άλλους όρους. Τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες και στις τρεις οντότητες της ERGO ανήλθαν συνολικά σε 20,6 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Όπως ανναφέρεται η αλλαγή ιδιοκτησίας των χαρτοφυλακίων από την ERGO στη Generali δεν θα επηρεάσει τις υποχρεώσεις έναντι των σημερινών πελατών της ERGO. “Η προβλεπόμενη απόκτηση χαρτοφυλακίων Life, Non Life και Composite στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του επιτυχημένου ταξιδιού μας για ανάπτυξη και επενδύσεις σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε ευκαιρίες cross-selling μέσω της πελατειακής βάσης καθώς και να φτάσουμε σε μια ευρύτερη βάση πελατών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε πελάτης της ERGO θα επωφεληθεί από την υψηλή τεχνογνωσία μας και την εκτεταμένη προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών ” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Generali.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO International AG Αλέξανδρος Άνκελ υπογραμμίζει: «Η συμφωνία δείχνει σαφώς ότι ακολουθούμε την κεντρική στρατηγική μας που εδραιώνει τη διεθνή μας επιχειρηματική δραστηριότητα παράλληλα με τις καθορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις. Προχωρούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία μας φέρνει σε μια εξαιρετική αφετηρία για να δώσουμε νέα και καλά στοχευμένη ώθηση για βιώσιμη ανάπτυξη σε ένα διεθνές επιχειρηματικό πλαίσιο ».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Xαρτοφυλάκια της ERGO σε Ουγγαρία και Σλοβακία αγόρασε η Generali! https://www.insurancedaily.gr/xartofylakia-tis-ergo-se-oungaria-ke-slovakia-agorase-generali/