Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι γιατροί – Πανιατρική Συγκέντρωση στις 4/2


Έκτακτη ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε το ΔΣ του ΙΣΑ με τους εκπροσώπους των επιστημονικών Ενώσεων για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

Πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, οργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους εκπροσώπους των επιστημονικών Ενώσεων και των επαγγελματικών Φορέων των γιατρών που συγκάλεσε το Δ.Σ του ΙΣΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η νομική και η οικονομική υπηρεσία του ΙΣΑ, ενημέρωσε τους παριστάμενους, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα για τον ιατρικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν το νέο σύστημα οδηγεί σε άμεση δήμευση του εισοδήματος των γιατρών σε ποσοστό που ξεπερνά το 75% και πρόκειται να οδηγήσει στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους, ενώ απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης καθώς και μέλη του Δ.Σ κάλεσαν τον ιατρικό κόσμο να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ο ΙΣΑ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να αποτρέψει τις δυσμενείς εξελίξεις.

 «Όλοι μαζί ενωμένοι θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τη θανατική καταδίκη του επιστημονικού κόσμου της χώρας και την επαγγελματική εξαθλίωση του ιατρικού κλάδου. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Από το Δ.Σ του Ι.Σ.Α. παρέστησαν: Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο κ. Φώτης Πατσουράκος, Ταμίας του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ και ως Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, ο κ. Ιωάννης Δατσέρης, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.), ο κ. Σωτήρης Καλιαμπάκος Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιατρών στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια Αθήνας (ΣΕΙΙΝΑΠ), ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, Μέλος Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος ΣΕΥΠ και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) Από τις Επαγγελματικές Ενώσεις παρέστησαν:  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοκοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) κ. Τσάτσος Αναστ., Γενικός Γραμματέας, τ. Αντιπρόεδρος ΕΠΝΕΛ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, Πρόεδρος, κ. Κλεινάκης Ιωάννης, Γραμματέας, Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, κ. Δημόπουλος Βασ., Γενικός Γραμματέας, Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κ. Πλακιώτης Αναργ. Γενικός Γραμματέας, Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος Πρόεδρος, ΕΝ.Ι.-ΕΟΠΥΥ, κ. Χατζούδης Σταύρος, Ειδικός Γραμματέας, Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών – Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ), κ. Κραμποβίτης Σπ., Πρόεδρος, Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος, κ. Χρονόπουλος Αναστάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων-Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, κ. Θωμόπουλος Ανδ., Ειδικός Γραμματέας Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, κ. Φούσκας Δημ., Γενικός Γραμματέας Ένωση Ελλήνων Ελευθεροεπαγγελματιών ΩΡΛ, κα Κεσίδου Όλγα, Πρόεδρος Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, κ. Σταμούλης Νίκος, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.), κ. Βουγιούκας Γεώργ. Πρόεδρος


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι γιατροί - Πανιατρική Συγκέντρωση στις 4/2! https://www.insurancedaily.gr/xekinoun-kinitopiisis-i-giatri-paniatriki-sygkentrosi-stis-42/