Αστική Ευθύνη

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Ydrogios_Tour Operators Liability Insurance

Ydrogios_Tour Operators Liability InsuranceΈνα νέο πρόγραμμα ασφάλισης για την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (Tour Operators) δημιούργησε και διαθέτει η Υδρόγειος Ασφαλιστική.

Το πρόγραμμα προσφέρει πλήρη κάλυψη της επαγγελματικής αστικής ευθύνης του ταξιδιωτικού πράκτορα έναντι των ταξιδιωτών – πελατών του σύμφωνα και με τα όσα προβλέπει ο Νόμος 339/96 περί οργανωμένων ταξιδίων. Συγκεκριμένα η κάλυψη αφορά:

  • Υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι οποίες οφείλονται σε πράξεις ή παραλείψεις του ασφαλισμένου.
  • Καθαρά οικονομικές απώλειες (που δεν οφείλονται σε σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές) του ταξιδιώτη που οφείλονται στην πλημμελή εκτέλεση ή την μη εκτέλεση των υποχρεώσεων του ασφαλισμένου, π.χ. αντισταθμιστικές αποζημιώσεις λόγω χαμένου χρόνου διακοπών ή πρόσθετες δαπάνες στις οποίες θα υποβληθεί αυτός, χωρίς δική του υπαιτιότητα.

Σε περίπτωση πτώχευσης ή αφερεγγυότητας του ασφαλισμένου γραφείου, συμπεριλαμβάνονται και:

  • οι δαπάνες για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών
  • η επιστροφή των καταβληθέντων

Το πρόγραμμα διατίθεται σε τρία εναλλακτικά σχέδια, με διαφορετικά όρια κάλυψης, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε γραφείου και αφορά ταξίδια εξερχόμενου τουρισμού.

Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με βάση το πλήθος των διακινούμενων ταξιδιωτών του ταξιδιωτικού πράκτορα, ενώ, για όσους επιλέξουν το πρόγραμμα, η Υδρόγειος Ασφαλιστική προσφέρει ειδική έκπτωση 10% για την ασφάλιση του γραφείου σε οποιοδήποτε από τα πολυασφαλιστήρια επιχείρησης της εταιρείας.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μία πλήρη σειρά σύγχρονων, εξειδικευμένων προγραμμάτων για την ασφάλιση της αστικής ευθύνης επαγγελματιών διαφόρων κατηγοριών, ιατρών, φαρμακοποιών, τεχνικών επαγγελμάτων, δικηγόρων, κ.ά.

Το προγράμματα ασφάλισης της Υδρογείου Ασφαλιστικής διατίθενται από το δίκτυο των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων! https://www.insurancedaily.gr/ydrogios-asfalistiki-asfalisi-epangelmatikis-astikis-efthynis-taxidiotikon-praktoron/