ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υγεία, εποπτεία και bancassurance τα κεντρικά θέματα του Insurance Forum Athens Edition

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
26/02/2026
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Insurance Forum Athens Edition: Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ασφαλιστικής αγοράς
Share on Facebook

Στις 27 Φεβρουαρίου 2026, η καρδιά του ασφαλιστικού κλάδου χτυπά στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, όπου πραγματοποιείται το πρώτο συνέδριο  Insurance Forum Athens Edition από την Morax Media και την Tsomokos Communications. Ανώτατα στελέχη (C-suite leaders) της ιδιωτικής ασφάλισης, εκπρόσωποι από ρυθμιστικές αρχές και φορείς θα μιλήσουν για τον μετασχηματισμό της αγοράς, τις τάσεις και τις προοπτικές που διαμορφώνουν ένα νέο πεδίο ασφαλιστικής δραστηριοποίησης. Στο επίκεντρο των εργασιών βρίσκεται η εποπτεία, η υγεία και το bancassurance.

Ομιλητές και συμμετέχοντες στα πάνελ θα αναφερθούν στις κανονιστικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν το ελληνικό ασφαλιστικό περιβάλλον για το 2026. Οι συζητήσεις εστιάζουν στην ετοιμότητα του κλάδου, την εποπτεία βάσει δεδομένων και την εφαρμογή νέων πλαισίων προστασίας από καταστροφικούς κινδύνους, σε μια εποχή που η κλιματική αστάθεια και η χρηματοοικονομική σταθερότητα αποτελούν προτεραιότητες. Στο πάνελ με τίτλο «Risk & Resilience: Mastering the 2026 Insurance Landscape» συμμετέχουν οι κ.κ. Θεοδώρα Αντωνακάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της ERGO Insurance, Γεράσιμος Τζέης, Managing Director για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Ρουμανία της Atradius και Δημήτρης Ζαφείρης, Επικεφαλής του Τμήματος Κινδύνων και Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας της EIOPA με συντονιστ΄ξ το Νικόλαο Μωράκη, Αρχισυντάκτης της Morax Media. Επιπλέον για το θέμα «Οδικός Χάρτη των Κανονισμών» θα μιλήσει ο Γιάννης Σκιαδαρέσης Area Coordinator of Disaster Resilience, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο τομέας της Υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Forum. Με δεδομένη την πίεση από το αυξανόμενο κόστος νοσηλείας, οι συμμετέχοντες αναζητούν δρόμους συνεργασίας και διαφάνειας μεταξύ ασφαλιστών και παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Η ανάγκη για προσιτή ιδιωτική υγεία και η ευθυγράμμιση των στρατηγικών επισημαίνεται και από την παρουσία του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θα απευθύνει κεντρική ομιλία στις 15:10.

Διαβάστε Επίσης

Wonderful: Ο ασφαλιστικός κλάδος στην εποχή του Agentic AI

Wonderful: Ο ασφαλιστικός κλάδος στην εποχή του Agentic AI

Mar 3, 2026
Οι ασφαλιστικές παράγοντας ανθεκτικότητας στην εποχή του ΑΙ, των γεωπολιτικών κρίσεων και της κλιματικής αλλαγής

Οι ασφαλιστικές παράγοντας ανθεκτικότητας στην εποχή του ΑΙ, των γεωπολιτικών κρίσεων και της κλιματικής αλλαγής

Mar 2, 2026 - Updated on Mar 3, 2026

Σε πάνελ συζήτησης με κεντρικό θέμα «The Value Alignment: Building a Collaborative Future for Healthcare and Insurance», θα μιλήσουν οι κ.κ. Αθανάσιος Λοπατατζίδης, Commercial Executive Director της Affidea, Γιώργος Βελιώτης, General Manager Life & Health της Interamerican και Πάνος Ξένος, Επίκουρος Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώςχισυντάκτης της Morax Media.

Στη συζήτηση για το Bancassurance θα αναδειχθεί η στρατηγική ενσωμάτωση τραπεζικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Η αξιοποίηση των συνεργειών αυτών στοχεύει στη μεγιστοποίηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και στην ενίσχυση της χρηματοοικονομικής ασφάλειας των πελατών μέσω δεδομένων. Στο πάνελ με τίτλο «The Benefits of a Unified Insurance Entity: Leveraging Bancassurance Synergies», θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής και πρώην Γενικός Διευθυντής Bancassurance της Τράπεζας Πειραιώς και Μαρίνα Νικολάου, Chief Insurance Business Officer στην CrediaBank.

Πέρα από αυτούς τους άξονες, το Forum εξετάζει την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση κινδύνων, τις προκλήσεις του κυβερνοχώρου και την ανάγκη θωράκισης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Μέσα από μελέτες περιπτώσεων και εξειδικευμένα πάνελ, αναδεικνύεται ότι η ασφάλιση παραμένει ο θεμέλιος λίθος της οικονομικής ανθεκτικότητας σε ένα τοπίο που ορίζεται από την ψηφιακή επιτάχυνση και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα.

Ειδικότερα τα πάνελ του συνεδρίου είναι τα ακόλουθα:

Δείτε εδώ όλους τους ομιλητές του συνεδρίου

Δείτε εδώ την agenda του συνεδρίου

• Risk & Resilience: Mastering the 2026 Insurance Landscape – Εποπτικές προτεραιότητες και κανονιστικές εξελίξεις.

• The Regulation Roadmap – How European Policy is Redefining Risk in the Greek Market – Η επίδραση της ευρωπαϊκής πολιτικής στη σταθερότητα.

• One Industry, Many Roads: Understanding Insurance Distribution – Ανάλυση των καναλιών διανομής (πράκτορες, bancassurance, ψηφιακές πλατφόρμες).

• The AI-Driven Insurance Model: Redefining Cost, Risk, and Customer Trust – Η μεταμόρφωση του κλάδου μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης.

• The Benefits of a Unified Insurance Entity: Leveraging Bancassurance Synergies – Στρατηγική ενοποίηση τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών.

• The Value Alignment: Building a Collaborative Future for Healthcare and Insurance – Συνεργασία για προσιτή υγεία και διαφάνεια στο κόστος.

• Safeguarding SME Success: Strategic Risk Management for Modern Small & Medium Enterprises – Προστασία της επιχειρηματικής συνέχειας των ΜμΕ.

• Exposed Online: How Insurance Protect Business in the Digital Age – Κυβερνοασφάλιση και αντιμετώπιση ψηφιακών απειλών.

• Case Study Discussion: Rebuilding Beyond Resilience: How Greek Enterprises Are Navigating the Path to Post-Recovery – Ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων ανάκαμψης.

• Natural Catastrophes: From Risk Modeling to Institutional Resilience – Στατιστική μοντελοποίηση και δημόσια πολιτική για τις φυσικές καταστροφές.

Χορηγοί:

Gold Sponsors : ERGO, AGORA

Silver Sponsors : CrediaBank, Atradius, Cosmote Insurance

Sponsors : Affidea, Interamerican, Hellas Direct, Metropolitan Hospital, Euroins

Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο συνέδριο εδώ

Tags: Insurance Forum Athens Edition
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Στην Τράπεζα Πειραιώς η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στοίχημα €1,6 δισ. στα ασφάλιστρα για την Πειραιώς με όχημα την Εθνική Ασφαλιστική

by Νίκος Μωράκης
Mar 6, 2026
Ο όμιλος Reale αποκτά το 80% της Lifenet Healthcare
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο όμιλος Reale αποκτά το 80% της Lifenet Healthcare

by Insurancedaily editorial team
Mar 5, 2026
Κατατέθηκε το ν/σ «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ»
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε ο νόμος για την αναμόρφωση του συστήματος πρόληψης για φυσικές καταστροφές

by Insurancedaily editorial team
Mar 5, 2026
Carglass®: 25 Χρόνια Repair First – Μειώνοντας το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Carglass®: 25 Χρόνια Repair First – Μειώνοντας το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
HDI: Aξιολόγηση των κλιματικών κινδύνων που μπορούν να επηρεάσουν το Καλλιμάρμαρο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

HDI: Aξιολόγηση των κλιματικών κινδύνων που μπορούν να επηρεάσουν το Καλλιμάρμαρο

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
500.000 ευρώ δωρεά της ΕΑΕΕ για την αναβάθμιση ειδικών σχολείων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

500.000 ευρώ δωρεά της ΕΑΕΕ για την αναβάθμιση ειδικών σχολείων

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
Ενημέρωση της ΕΑΕΕ για επικείμενες αλλαγές της αναθεώρησης του SII
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ενημέρωση της ΕΑΕΕ για επικείμενες αλλαγές της αναθεώρησης του SII

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
Η επόμενη ημέρα στο Ιράν
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η επόμενη ημέρα στο Ιράν

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026
Η ERGO στο Insurance Forum Athens: Κλιματική αλλαγή, ΑΙ και ανθεκτικότητα των ΜμΕ στο επίκεντρο 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ERGO στο Insurance Forum Athens: Κλιματική αλλαγή, ΑΙ και ανθεκτικότητα των ΜμΕ στο επίκεντρο 

by Insurancedaily editorial team
Mar 4, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

general-new-300x250-1gif
designiaagentsbanner2025300x250gif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    ΕΤΕ – Allianz: Δυναμικό comeback της τράπεζας με deal αρχές Μαρτίου

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Εξελίξεις στην υπόθεση της έκρηξης στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Σε νέα εποχή ανάπτυξης η Groupama – Βραβεύσεις συνεργατών

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Στρατηγική συνεργασία Απόλλων – DIN

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ