Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υιοθέτηση αναβολής εφαρμογής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της IDD

european_parliament

Σε συνέχεια της εγκυκλίου 22856/2-10-2017, σχετικά με το αίτημα της Insurance Europe για αναβολή της εφαρμογής της Οδηγίας Ε.Ε. 2016/97 (IDD), η σύσταση της Επιτροπής ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναβολή της εφαρμογής της Οδηγίας (IDD) το αργότερο έως την 1η Οκτωβρίου 2018 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης εγκρίθηκαν και οι συστάσεις της επιτροπής ECON για την υιοθέτηση, χωρίς αντιρρήσεις, των κατ’εξουσιοδότηση Κανονισμών όπως προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επενδυτικά προϊόντα βασιζόμενα στην ασφάλιση (IBIPs) και για τον έλεγχο προϊόντος και εσωτερική διακυβέρνηση (POG).

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετική χωρίς όμως να προδικάζει και την τελική απόφαση για αναβολή της εφαρμογής της οδηγίας η οποία εξαρτάται από τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων δύο ευρωπαϊκών οργανισμών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Υιοθέτηση αναβολής εφαρμογής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της IDD! https://www.insurancedaily.gr/yiothetisi-anavolis-efarmogis-apo-evropaiko-kinovoulio-tis-idd/