Επιχειρείν

Υπεγράφη η Οριστική Συμφωνία μεταξύ Alpha Bank και Citibank


Alpha BankΣτην ολοκλήρωση της συμφωνίας που είχε εδώ και καιρό επιτευχθεί για την εξαγορά των εργασιών λιανικής της Citi στην Ελλάδα από την Alpha Bank προχώρησαν οι δύο τράπεζες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Alpha Bank αποκτά το δίκτυο λιανικής της Citi, συμπεριλαμβανομένου του Wealth Management, των πιστωτικών καρτών, των 20 υποκαταστημάτων και των 730 εργαζομένων. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο γ΄ τρίμηνο του έτους, ενώ σημειώνεται ότι η Citi θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, εστιάζοντας πλέον στον τομέα του Corporate Banking.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οριστική συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα, υπεγράφη στις 13 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους όρους της συμβάσεως, η εν λόγω συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια 2,1 δισ. ευρώ -εκ των οποίων καταθέσεις ύψους 1,0 δισ. ευρώ-, καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων, κυρίως πιστωτικών καρτών, ύψους 0,4 δισ. ευρώ, καθώς και το Δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής με 20 Καταστήματα, τα οποία εξυπηρετούν 480 χιλ. πελάτες. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, το εξειδικευμένο Προσωπικό που εργάζεται στο Δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής της Citi, περίπου 730 εργαζόμενοι, θα ενσωματωθεί στην Alpha Bank.

Η εν λόγω συναλλαγή ακολουθεί την επιτυχή εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης το 2013 και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση της Alpha Bank ως “Τράπεζα Επιλογής” για τους πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Μέσω της εξαγοράς αυτής, η Alpha Bank προσβλέπει στην αξιοποίηση της εξειδικεύσεως της Citi στις εργασίες Wealth Management, καθώς και στον εμπλουτισμό των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών της. Η Alpha Bank ξεκινά επίσης συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, και ενισχύει έτσι περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των πιστωτικών καρτών. Οι Πελάτες τόσο της Alpha Bank, όσο και της Citi, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η συμφωνία έπεται της αποφάσεως της Citi να εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της στον τομέα του Corporate Banking στην Ελλάδα με ταυτόχρονη διασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρετήσεως των Πελατών Λιανικής Τραπεζικής από την Alpha Bank, η οποία προσανατολίζεται στην ίδια κατηγορία Πελατών και χαρακτηρίζεται από το συνετό επιχειρησιακό της σχεδιασμό.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, δήλωσε: “Η εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής της Τραπέζης. Καλωσορίζουμε στην Alpha Bank τους Πελάτες και το Προσωπικό της Citi και επικεντρωνόμεθα στον περαιτέρω εμπλουτισμό των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε”.

Η συναλλαγή είναι ουδέτερη κεφαλαιακά για την Alpha Bank και θα ολοκληρωθεί με τίμημα Ευρώ 2 εκατ. Η απόκτηση των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα προ προβλέψεων από το πρώτο έτος καθώς και να βελτιώσει τους δείκτες ρευστότητας της Τραπέζης. Η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του γ΄ τριμήνου του 2014, και τελεί υπό την αίρεση λήψεως των οικείων εγκρίσεων καθώς και τον έλεγχο του Ισολογισμού κλεισίματος της συναλλαγής.

Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση της Citi, η Citi Ελλάδας εφ’ εξής θα εστιάσει στην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει σε Ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και σε πελάτες της ναυτιλίας, του private bank και του δημόσιου τομέα. Επίσης, η τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρίες-πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

“Η πώληση αποτελεί ένα ακόμη βήμα της στρατηγικής της Citi να περιορίσει τις υπηρεσιακές μονάδες και τα χαρτοφυλάκια της Citi Holdings που δεν εντάσσονται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Citi, με οικονομικά ορθολογικό τρόπο”

Πηγή:www.capital.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Υπεγράφη η Οριστική Συμφωνία μεταξύ Alpha Bank και Citibank! https://www.insurancedaily.gr/ypegrafi-i-oristiki-symfonia-alpha-bank-citibank/