Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υπερκέρδη από την Εθνική Ασφαλιστική

Η Εταιρεία έκλεισε την περσινή χρήση με ιδιαιτέρως υψηλό θετικό προ φόρων καθαρό αποτέλεσμα που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 73 εκατ. ευρώ


Ένα ακόμη θετικό οικονομικό αποτύπωμα, αυτήν τη φορά για τη χρήση του 2017, θα αφήσει… παρακαταθήκη η Εθνική Ασφαλιστική στον επόμενο μέτοχο, όποιος κι αν είναι τελικά αυτός.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, η Εταιρεία έκλεισε την περσινή χρήση με ιδιαιτέρως υψηλό θετικό προ φόρων καθαρό αποτέλεσμα. Η αξία του υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 73 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος για την περσινή χρήση, δίχως σε αυτό να υπολογίζονται τα κέρδη που αποκόμισε η Εταιρεία από ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αποδόσεις από τους κρατικούς τίτλους ξεπερνούν σε αξία τα 100 ίσως και τα 110 εκατ. ευρώ, ωστόσο όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα μετρήσουν στο φετινό αποτέλεσμα. Αν και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμη αποφανθεί επί τους θέματος -εξετάζοντάς το γενικότερα για την αγορά- ως πιθανότερο σενάριο αναφέρεται το σπάσιμο των κερδών σε περισσότερες της μιας χρήσης.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, την παραγωγή του 2017, βάσει των ίδιων πληροφοριών, φαίνεται ότι έκλεισε για την Εθνική Ασφαλιστική με μικρή άνοδο σε σχέση με το 2016, κοντά στα 590 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένες ήταν όλες οι βασικές δραστηριότητες της Εταιρείας, και ειδικότερα οι ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, Ζωής και Υγείας, ενώ πτωτικά κινήθηκαν μόνο οι ομαδικές ασφαλίσεις και αυτό διότι στη χρήση του 2016 είχαν εγγραφεί στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας κάποια μεγάλα συμβόλαια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Υπερκέρδη από την Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/yperkerdi-apo-tin-ethniki-asfalistiki/