Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Υψηλή φερεγγυότητα και κερδοφορία για τη Συνεταιριστική το 2015


Θωμάς Ιωαννίδης, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής

Θωμάς Ιωαννίδης, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής

Σε υψηλά επίπεδα φερεγγυότητας και κερδοφορίας στους παρέμεινε η Συνεταιριστική Ασφαλιστική το 2015, διανέμοντας μέρισμα στους  μετόχους της και ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει την οικονομία της χώρας.

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που πραγματοποίησε η εταιρεία στις 23 Ιουνίου 2016 εγκρίθηκαν ομόφωνα  οι εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα του 2015, και οι  ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της οικονομικής χρήσεως.

Μετά την εφαρμογή του PSI,  που είχε ως συνέπεια την απώλεια 23 εκατ. ευρώ, η εταιρεία κατέστρωσε 5ετές πλάνο ανακεφαλαιοποίησης εξ ιδίων μέσων, χωρίς να καταφύγει στους Μετόχους για αύξηση κεφαλαίου και όχι μόνο στέφθηκε με επιτυχία αλλά κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να υπερκαλύψει τα κεφάλαιά της.

ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ. Δημήτριος Ζορμπάς

Δημήτριος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής  Ασφαλιστικής κ. Δημήτριος Ζορμπάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η χρήση  2015 έκλεισε με κέρδη ύψους  1,910 εκατ. ευρώ,  ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων, ανήλθε στα 25,9 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των τεχνικών αποθεμάτων επί της παραγωγής, ανήλθε στον κλάδο αυτοκινήτου σε ποσοστό  257,84% επί της παραγωγής, σε σχέση με το ποσοστό των 239,65% το 2014. Η κάλυψη του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) έφτασε το 192% και η κάλυψη της ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης (MCR) το 288%.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική αποδεικνύει για άλλη μια χρονιά ότι ήταν και θα είναι μία εταιρία πρότυπο της ασφαλιστικής αγοράς και του συνεταιριστικού κινήματος, τόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Θωμάς Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι η σωστή διαχείριση και η διαφάνεια στις συναλλαγές, δεν είναι μέρος απλά μιας στρατηγικής, αλλά αποτελεί το ίδιο το  DNA της Εταιρίας. Την εμπιστοσύνη τους στην Διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρίας, κατέθεσαν και οι εκπρόσωποι των κολοσσιαίων ασφαλιστικών συνεταιριστικών εταιριών της Ιταλίας και της Γαλλίας, κ.κ  Marc Guy Victor Sordoni – Διευθύνων Σύμβουλος της UNIPOLRe και Επικεφαλής των Αντασφαλειών του Ομίλου Unipol και Philippe Da Costa – Γενικός Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου MACIF  αντίστοιχα, τονίζοντας την σπουδαιότητα των μεγεθών της Εταιρίας και την διαρκή στήριξη από τους Ομίλους Unipol και Macif.

Την Εταιρία και τα στελέχη της συνεχάρη και ο κος Αλέξανδρος Κοντός, Γενικός Διευθυντής της Σ.Ε.Κ.Ε. ΑΕ και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης μέσω μιας επιθετικής στρατηγικής ως απάντηση στην κρίση. Τέλος, ο κος Μιχάλης Τζελέπης, Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα τόσο θετικά οικονομικά αποτελέσματα και δεσμεύτηκε να στηρίξει την Εταιρία σε κάθε εγχείρημα ανάπτυξής της στην περιφέρεια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Υψηλή φερεγγυότητα και κερδοφορία για τη Συνεταιριστική το 2015! https://www.insurancedaily.gr/ypsili-ferengyotita-ke-kerdoforia-gia-ti-syneteristiki-to-2015/