Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ένα…τρις σχεδόν έφτασαν οι Ασφαλιστικές Αποζημιώσεις στην Ευρώπη!


Συγκεκριμένα το ποσό έφτασε τα 930 δισ. ευρώ! Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που πληρώθηκε σε ένα χρόνο από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες της Ευρώπης! Τα στοιχεία αφορούν το 2011 και η πληροφορία ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική και Αντασφαλιστική Ομοσπονδία, (Insurance Europe). Το ποσό παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αντιστοιχεί σε αύξηση 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010. Οι αποζημιώσεις στον κλάδο ζωής που αντιπροσωπεύουν τα 2/3 του συνόλου, ανήλθαν σε 619 δισ. ευρώ, ενώ στους υπόλοιπους κλάδους (περιλαμβανομένων των αποζημιώσεων στα Προγράμματα Υγείας), ανήλθαν σε 310 δισ. ευρώ Τα συνολικά εγγεγραμμένα Μικτά Ασφάλιστρα στην Ευρωπαϊκή Αγορά μειώθηκαν κατά 3,2% το 2011 και ανήλθαν στα 1.072 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται στην υποχώρηση κατά 6,9% των Ασφαλίστρων Ζωής που αντιπροσωπεύουν το 60% της συνολικής παραγωγής. Τα Ασφάλιστρα στους υπόλοιπους κλάδους από την άλλη πλευρά, αυξήθηκε κατά 2,7%. Το 2011, το μέσο ποσό που δαπανήθηκε ανά άτομο για αγορά ασφαλιστικών προγραμμάτων στην Ευρώπη ήταν 1.816 ευρώ. Από αυτά, 1.072 ευρώ δόθηκαν για Ασφαλίσεις Ζωής και 744 ευρώ για Ασφαλίσεις Ζημιών, εκ των οποίων 190 ευρώ ήταν για την Υγεία.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Εταιρειών ανήλθε σε 7.740 δισ. ευρώ το 2011. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 2,6% έναντι του 2010 και ισοδυναμεί με περισσότερο από το 55% του συνολικού ΑΕΠ των 32 ευρωπαϊκών αγορών που καλύπτονται από τα στοιχεία της Insurance Europe

Όσον αφορά την απασχόληση, περίπου 960.000 άτομα εργάζονταν σε ασφαλιστικές εταιρείες το 2010, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, μέγεθος που είναι ουσιαστικά αμετάβλητο σε σχέση με το 2009. Δεδομένου ότι ο συνολικός αυτός αριθμός αντικατοπτρίζει μόνον όσους εργάζονται άμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες, δεν περιλαμβάνει τα επιπλέον εκατομμύρια εξωτερικών συνεργατών και ανεξάρτητων διαμεσολαβητών.

“Αυτά τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν την τεράστια σημασία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ευρωπαϊκή οικονομία”, δήλωσε η Michaela Koller, γενική διευθύντρια της Insurance Europe. “Ο ρόλος του ως σημαντικού μακροπρόθεσμου επενδυτή και σημαντικό εργοδότη, καθιστά ζωτική τη σημασία του κλάδου για την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη στην Ευρώπη”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 19 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ένα...τρις σχεδόν έφτασαν οι Ασφαλιστικές Αποζημιώσεις στην Ευρώπη!! https://www.insurancedaily.gr/ena-tris-sxedon-eftasan-oi-asfalistikes-apozimioseis-stin-europi/