Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του μνημονίου

tsipras

TsiprasΤη δέσμευσή του ότι θα εφαρμόσει τις προεκλογικές εξαγγελίες επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας τόνισε ότι δεν θα ζητήσει παράταση του μνημονίου και πλέον η… μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης θα επιδιωχθεί να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους και ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Ειδικότερα, για τις πολύ κρίσιμες διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μία νέα συμφωνία σε πρόγραμμα-γέφυρα έως τον Ιούνιο ώστε να υπάρξει χώρος για διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία είναι εφικτή, αν και όπως συμπλήρωσε, το θέμα του χρέους απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Το νέο συμβόλαιο της Ελλάδας με την Ευρώπη θα σέβεται τους κανόνες της Ε.Ε. αλλά δεν θα καταδικάζει την Ελλάδα σε ύφεση, καθώς η Ευρώπη δεν πρέπει να ξανακάνει τα λάθη του σκοτεινού παρελθόντος, είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτό είναι το στοίχημα της Ευρώπης – να μην ξαναζήσει την εποχή των τεράτων.

Στις βασικές του δεσμεύσεις, έκανε λόγο για θέσπιση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και σταδιακή, έως το 2016, αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν τις τελευταίες δόσεις του 2014 για να μην υπάρξει εκτροχιασμός των δημοσίων εσόδων.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί μέχρι να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και δεσμεύτηκε για εκσυγχρονισμό του κράτους, πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και της σπατάλης του δημοσίου. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν προς πώληση κυβερνητικά οχήματα καθώς και ένα από τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη. Θα υπάρξει δε, πρόταση να καταργηθεί το δικαίωμα των βουλευτών για αυτοκίνητο, θα μειωθεί το προσωπικό στο μέγαρο Μαξίμου κατά 30% και η φρουρά του πρωθυπουργού κατά 40%.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη δημιουργία εξεταστικής για το μνημόνιο αλλά και στην επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση. Για τις προσλήψεις στο δημόσιο είπε ότι θα προσληφθούν άμεσα όσοι απολύθηκαν παράνομα, όπως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες επαναπροσλήψεις δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό καθώς θα μετρηθούν στις προγραμματισμένες προσλήψεις του 2015.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 18 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του μνημονίου! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%ce%bb-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84/