Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανησυχητική αύξηση των ανασφάλιστων οδηγών στη Μ. Βρετανία


car_insurance3Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους οδηγούς που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό επικουρικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ανασφάλιστοι οδηγοί που κυκλοφορούν στους βρετανικούς δρόμους αυξήθηκαν σε ποσοστό 10% μέσα σε μόλις ένα έτος.

Πιο αναλυτικά, οι αποζημιώσεις που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν ανασφάλιστοι οδηγοί αυξήθηκαν στις 24.213 τον Ιούλιο του 2015, έναντι 21.972 τον Ιούλιο του 2014.

Πρόκειται για αύξηση του αριθμού των αποζημιώσεων κατά 2.241 ή 10,2%, με βάση τα στοιχεία του Motor Insurers’ Bureau (MIB).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η DailyMail, σήμερα εκτιμάται ότι κυκλοφορούν περίπου 1 εκατομμύριο ανασφάλιστοι οδηγοί στους δρόμους της Μ. Βρετανίας. Αιτία, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, είναι το αυξημένο κόστος ασφάλισης, το οποίο ωθεί κυρίως τους νέους οδηγούς να παρανομήσουν και να ρισκάρουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις.

Η αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οδηγών είναι πολύ ανησυχητική, καθώς από το 2005 και μέχρι πέρσι, καταγράφηκε σημαντική και σταθερή μείωση, η οποία έφτασε στο 40% στο σύνολο της δεκαετίας.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος ασφάλισης για έναν νέο οδηγό που θεωρείται «υψηλού κινδύνου» κυμαίνεται μεταξύ 1.000-2.000 λιρών, με αποτέλεσμα να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα. Είναι ενδεικτικό ότι το ένα τρίτο των ανασφάλιστων οδηγών είναι ηλικίας μικρότερης των 30 ετών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επικουρικό κεφάλαιο MIB ξεκινά νέα καμπάνια ενημέρωσης, σε συνεργασία με την αστυνομία σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αύξηση των ανασφάλιστων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 10 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανησυχητική αύξηση των ανασφάλιστων οδηγών στη Μ. Βρετανία! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%8d%ce%be%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%ce%bd/