Συνεντεύξεις

Ο “Πρώτος Ασφαλιστής” της ΑΤΕ Ασφαλιστική


Moneyshow-sergianisΗ ΑΤΕ Ασφαλιστική βράβευσε τον κ. Σπυρίδωνα Σεργιάννη στην εκδήλωση των 22ων βραβεύσεων ενεργειών Ε.Κ.Ε και κορυφαίων ασφαλιστών “ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ” 2013, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Hilton Athens, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Moneyshow. Συγκεκριμένα, ο κ. Σεργιάννης βραβεύτηκε στην Κατηγορία “Πρώτος Ασφαλιστής”.

Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης παραδίδει το Βραβείο.

Το insurance daily αναγνωρίζοντας τη συμβολή των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στην ανάπτυξη της αγοράς και πιστεύοντας παράλληλα ότι οι απόψεις των Πρώτων είναι χρήσιμες και επιβοηθητικές για το σύνολο των Διαμεσολαβητών, έθεσε στον κ. Σεργιάννη τις εξής ερωτήσεις:

Στη μέχρι τώρα καριέρα σας έχετε ζήσει καλές, αλλά και κακές στιγμές της Αγοράς μας. Ποια ήταν η στιγμή που σας “φόβησε” περισσότερο;

Δεν υπήρξαν έως και σήμερα στιγμές φόβου. Σκέψεις, άλλοτε θετικές και άλλοτε αρνητικές, ναι υπήρξαν και θα υπάρχουν πάντα. Η ουσία είναι ότι με αυτές τις σκέψεις βαδίζω και μου αρέσει αυτός ο δρόμος και ο τρόπος βάδισης.

Τα τελευταία χρόνια το Agency System αμφισβητείται. Ποια είναι η άποψή σας και πως το βλέπετε να εξελίσσεται;

Ναι. Έχετε δίκιο. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα συνεχίσει να υφίσταται, όχι όμως με την μορφή και την οργάνωση που έχουμε συνηθίσει έως και σήμερα. Αυτή η μεταβολή γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται, αρκετά έντονα μπορώ να πω, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Χρειάζεται όμως σκέψη και σύνεση αυτή η μεταβολή και είμαι προβληματισμένος, γιατί τα σημάδια δεν το δείχνουν.

Αυτό, καλό είναι να προβληματίσει και της ασφαλιστικές εταιρείες όσο αναφορά την ποιότητα των δικτύων που έχουν σκοπό να υποστηρίξουν. Γιατί οι άνθρωποι και οι ασφαλισμένοι που θα συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται πολύτιμα αγαθά απαιτούν αξίες και ήθη, για να συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται.

Η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή οφείλεται και στην έλλειψη εκπαίδευσή του; Αν ναι, ποιος πρέπει να αναλάβει τη πρωτοβουλία αυτή και ποιος ο ρόλος της διαμεσολάβησης;

Ναι, αλλά όπου δεν υπάρχει δρόμος φτιάχνεις δρόμο, χρειάζεται όμως να έχεις υποστήριξη γιατί ο δρόμος απαιτεί δουλειά πολλών και γνώση. Όταν οι διαμεσολαβούντες αποφασίσουν να έχουν την ηθική που χρειάζεται και οι ασφαλιστικές δεν βλέπουν νούμερα και ραντεβού και όταν οι πάσης φύσεως διευθυντές γραφείων και δικτύων δεν κοιτάζουν κάθε μήνα μόνο τις προμήθειες τους, τότε και μόνο τότε θα είναι η αρχή να αποκτήσει ο Έλληνας ασφαλιστική συνείδηση.

Έως τότε πολύ φοβάμαι ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Ελπίδα ότι κάποτε θα το κάνουμε να συμβεί.

Τα εναλλακτικά δίκτυα θεωρούνται απειλή για τα παραδοσιακά δίκτυα. Ποια είναι η άποψη σας και πως τα αντιμετωπίζετε;: 

Τα φαινόμενα δείχνουν ότι για ορισμένες εργασίες, ναι είναι απειλή. Νομίζω ότι πάνε να προωθήσουν αρκετές από τις ασφαλιστικές εργασίες μέσα από τα γκισέ των τραπεζών. Εφόσον όμως ισχύσουν για όλους οι ίδιοι κανόνες, είτε μικροί είτε μεγάλοι παίκτες είναι αυτοί, τότε θα είναι πιο ομαλή η πτήση για όλους τους εμπλεκόμενους.

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους Ασφαλιστές, κυρίως ως προς την προσέγγιση Πελατών; 

Ειλικρίνεια, συνέπεια, τιμιότητα και υπομονή και να ακούνε γιατί όλοι έχουν ανάγκες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο “Πρώτος Ασφαλιστής” της ΑΤΕ Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-2/