Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικές Κινήσεις στο Agency

Εθνική Ασφαλιστική

Σε σταθερές κινήσεις στρατηγικής σημασίας προχωρά η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με ένα τριπλό και αλληλοσυμπληρούμενο στόχο: α) την κεφαλαιακή της θωράκιση, β) την επιβεβαίωση της ηγετικής της θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά σε όλα τα επίπεδα και γ) την τόνωση των αναπτυξιακών της δομών, εν όψει της νέας αγοράς που δημιουργείται.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μια σειρά αποφάσεων, από το περασμένο καλοκαίρι έως σήμερα, που υλοποιούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, τον σχεδιασμό αυτό. Από την καινοτόμο συμφωνία με την Arch για την εκχώρηση των αποθεμάτων εκκρεμών ζημιών, μέχρι τον εμπλουτισμό της εταιρείας με αξιόλογα και αξιόμαχα στελέχη από την αγορά και από την δημιουργία νέων σύγχρονων ανταγωνιστικών προγραμμάτων μέχρι την αναδιοργάνωση των πωλησιακών δομών της εταιρείας. Άλλωστε, η συγκυρία της έκδοσης από την Τράπεζα της Ελλάδος των Πράξεων 30 και 31, συνέβαλε στην επίσπευση της αναθεώρησης των σχέσεων με τα κανάλια διανομής και της επίλυσης του προβλήματος των οικονομικών εκκρεμοτήτων με αυτά.

Σήμερα, υλοποιείται ένα ακόμα βήμα στην πορεία εξορθολογισμού της ανάπτυξης των εταιρικών δικτύων και του περιορισμού του κόστους λειτουργίας τους.

Η Επιθεώρηση του Γιώργου Φουφόπουλου και 4 ακόμη Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής μεταστεγάζονται σε κτήρια που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Συγγρού και Αμφιθέας. Πιο συγκεκριμένα η Επιθεώρηση Φουφόπουλου θα εγκατασταθεί στον 3ο και 4ο όροφο του γνωστού κτιρίου “Διογένης”, το οποίο ανήκει μεν σε γνωστό επιχειρηματία, αλλά υφίστανται εκκρεμείς χρηματοδοτήσεις από την Εθνική Τράπεζα.

Με την κίνηση αυτή η Εθνική Ασφαλιστική σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής σύγχρονης ορθολογικής αντιμετώπισης των εταιρικών δικτύων, πάνω σε ένα μοντέλο-τρίπτυχο, που αφορά στη διασφάλιση της παραγωγής, στην λειτουργική κερδοφορία και στο επιστημονικό management. Στόχος, η ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και η ποσοτική αύξηση των μεγεθών. Ουσιαστικά, υλοποιείται η στρατηγική του Mega Agency, με ευκολότερη πρόσβαση σε πολιτικές εκπαίδευσης, συναντήσεων και marketing.

Στο ίδιο μοντέλο εντάσσονται και οι αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα, όπως και η πρόσφατη εθελουσία των 2.500 περίπου υπαλλήλων. Πληροφορίες μας δε αναφέρουν ότι από το συνολικό ποσό των 809 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν για το σύνολο του ομίλου, το 1/3 περίπου προέρχεται από τις δραστηριότητες της Εθνικής Ασφαλιστικής, γεγονός ιδιαίτερα θετικό και εντυπωσιακό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικές Κινήσεις στο Agency! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae/