Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΓΑ: Συνέδριο-Αποθέωση!


Το Συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008 στη μεγάλη αίθουσα του «Intercontinental» θα πρέπει να ήταν το καλύτερο των τελευταίων 25 χρόνων. Η Ηγετική Ομάδα της Εθνικής με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Δούκα Παλαιολόγο, τους Γενικούς Διευθυντές Σπύρο Λευθεριώτη και Τ. Παγώνη, μαζί με το Συντονιστή Διευθυντή Πωλήσεων Κώστα Ταραβίρα, ήταν εξαιρετική.

Πολύ ζεστά και μεστά μίλησαν και οι Αναπληρωτές Βασιλάτος, Aνδρεόπουλος και Κουγιουμτζής. Ο Κώστας Ταραβίρας ως πρώην Ασφαλιστής μίλησε από καρδιάς, αρκετά συγκινημένος και έδειξε ότι πιστεύει με δύναμη στις προοπτικές του Δικτύου του. Ο Τ. Παγώνης, κατάφερε να αποσπάσει έντονα χειροκροτήματα με τα νέα Συμβόλαια που θα μπορούν να εκδίδουν τα Γραφεία on line, αρχικά ως προσφορές και αργότερα ως συμβόλαια, και χωρίς το χρονοβόρο Underwriting.

Ο Σπύρος Λευθεριώτης θα πρέπει να ήταν σε εξαιρετική φόρμα, γιατί η ομιλία του ήταν η καλύτερη της καριέρας του! Πρώτη φορά οι «Εθνικάριοι» τον άκουσαν να μιλάει με τέτοιο πάθος! Η Πίστη του στην υπεροχή της Εθνικής έκανε την ομιλία του να είναι φλογερή και γεμάτη παλμό, κάτι στο οποίο δε μας είχε συνηθίσει. Η Πίστη του αυτή πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο η Εθνική Ασφαλιστική αντιμετώπισε τους 15.000 περίπου Ασφαλισμένους της, οι οποίοι διαθέτουν το παλιό συμβόλαιο «Ελευθέρας» που προσφέρει απεριόριστες νοσοκομειακές καλύψεις, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, ο οποίος με διάφορα «τερτίπια» φρόντισε να τερματίσει την ισχύ των αντίστοιχων συμβολαίων που είχε εν ισχύει και να τα ακυρώσει, προσφέροντας ειδικά κίνητρα στους συνεργάτες της.

Μια πολυεθνική κατόρθωσε και ακύρωσε πάνω από 80.000 παρόμοια συμβόλαια, παραπλανώντας τους πελάτες της ότι με τις τροποποιήσεις που υπέγραφαν, δήθεν, αποκτούσαν καλύτερες καλύψεις, ενώ επί της ουσίας μείωναν τις πολύτιμες και, φυσικά, πολύ ζημιογόνες παροχές που τους πρόσφεραν. Δεν κατηγορούμε κανέναν, εξάλλου οι Εταιρείες το δηλώνουν ξεκάθαρα: «Είμαστε στο χώρο των Ασφαλειών για να προσφέρουμε Ασφαλιστικές Καλύψεις, εφόσον αυτές είναι Κερδοφόρες. Αυτό είναι ο Στόχος μας: Το Κέρδος. Δεν Ασκούμε καμία Κοινωνική Πολιτική, ούτε είμαστε Φιλανθρωπικά Ιδρύματα»!

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ωστόσο, ότι η Εθνική είναι η μοναδική Ασφαλιστική Εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία διατηρεί 15.000 παρόμοια συμβόλαια Απεριόριστης Νοσοκομειακής Περίθαλψης και δεν έκανε καμία κίνηση να τα ακυρώσει, κάτι που θα μπορούσε να κάνει με σχετική ευκολία. Η Εθνική πιστεύει ότι σε μερικές περιπτώσεις οφείλει να λειτουργεί και με Κοινωνικά Κριτήρια ως πρώτη στη χώρα.

Αυτό το μοναδικό προνόμιο έχουν οι συνεργάτες της Εθνικής, η οποία το 2007 έσπασε όλα τα ρεκόρ σε νέα παραγωγή. Το Δίκτυό της παρουσίασε 36 εκατ. ευρώ νέα Παραγωγή Ζωής, η δε Τράπεζα ξεπέρασε τα… 200 εκατ. ευρώ σε Συνταξιοδοτικά Προγράμματα! Βέβαια, η ΕΤΕ είχε την ευκαιρία να προσλάβει πριν από μερικά χρόνια έναν από τους καλύτερους Μάνατζερ της Ασφαλιστικής Αγοράς, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interamerican, Αναλογιστή, Μίνο Μωυσή, ο οποίος έφερε αυτά τα αποτελέσματα.

Ο Μίνος Μωυσής, τον οποίο η Διοίκηση αναβάθμισε γρήγορα στην πιο νευραλγική θέση της Τράπεζας, ως Γενικό Διευθυντή Δικτύου, ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το Σχέδιό του, όσον αφορά την παραγωγή του Bancassurance. Σύντομα η Αγορά θα αντιμετωπίσει νέες εκπλήξεις.

Ο CEO Δούκας Παλαιολόγος, ο οποίος συνήθως είναι συγκρατημένος και δεν εκδηλώνεται εύκολα, έλαμπε από τη χαρά του και τον ενθουσιασμό του. Το χαμόγελό του ποτέ δεν ήταν τόσο διάπλατο και τόσο φωτεινό. Δεν είναι και λίγο να σε επευφημεί ένας ολόκληρος στρατός από αφοσιωμένους «Εθνικάριους» και να αναγνωρίζουν το έργο σου με θερμά χειροκροτήματα.

Η αποθέωση, όμως, του Συνεδρίου ήταν στο κλείσιμο, όταν εμφανίστηκαν χορευτές… hip hop, οι οποίοι αφού ξετρέλαναν του Συνέδρους με τον ξέφρενο ρυθμό τους και τα λαστιχένια νεανικά κορμιά τους, αποσύρθηκαν διακριτικά από τη σκηνή, για να ανάψει η οθόνη πίσω τους!

Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται! Έκπληκτοι οι «Εθνικάριοι» είδαν στην πελώρια οθόνη την Ηγετική Ομάδα της Εθνικής με άσπρα πουκάμισα και γραβάτα να χορεύουν οργανωμένα και συντονισμένα… hip hop και μάλιστα με μεγάλη άνεση. Δε γνωρίζουμε πόσες… πρόβες έκαναν, όμως όσες και να έκαναν όλοι έδειξαν ότι έχουν τάση στο χορό!
Έγινε το «έλα να δεις». Δύο χιλιάδες πεντακόσιοι σύνεδροι τινάχτηκαν όλοι όρθιοι και άρχισαν να χειροκροτούν στο ρυθμό του… hip hop τον Δούκα Παλαιολόγου, που ήταν πολύ… χαριτωμένος, και τον Σπύρο Λευθεριώτη, ο οποίος, παρά τον όγκο του, έδειξε ότι έχει μεγάλη ευελιξία στο πηγαινέλα, το μπρος και το πίσω και το πλάι τεντώνοντας και το χέρι του με το δάχτυλο-δείκτη προς την κάμερα, υπονοώντας ότι το DNA, που ήταν το σύνθημα του Συνεδρίου, είναι όλοι οι Συνεργάτες της Εθνικής. Τελικά, όλοι έκαναν μια στροφή γύρω από τον εαυτό τους, για να καταλήξουν με ένα λύγισμα του κορμιού τους προς τα εμπρός για να τεντώσουν το χέρι τους με το δείκτη προς τους Σύνεδρους και να περάσουν το ίδιο μήνυμα του DNA.

Συγχαρητήρια, Εθνική… Μας ενθουσιάσατε, μας συγκινήσατε και σας ευχόμαστε να μεγαλουργήσετε και να εδραιωθείτε ακόμη περισσότερο στην Αγορά. Έχουμε μια υποχρέωση στον Κλάδο και στη Χώρα μας:
Να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι δε χρειαζόμαστε κανένα ξένο know how, ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μια μεγάλη Ασφαλιστική Εταιρεία καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και να εκπληρώσουμε το δύσκολο Τριπλό Στόχο: της Προσφοράς των Ποιοτικών Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, της Αύξησης των Μεγεθών και των Κερδών, ώστε τόσο οι Πελάτες όσο και οι Μέτοχοι και οι Εργαζόμενοι να είναι όλοι Ευχαριστημένοι και Αφοσιωμένοι.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. κατερινα παπασπυρου

    Jul 17, 2012 at 1:37 PM

    Η εθνική κανει οτι ακριβώς και οι άλλες! Ακυρωνει τα απεριοριστα με γρηγορους ρυθμούς. Καμμια διαφορά με τις αλλες . Ψαχνει μόνο κέρδος. τιποτα αλλο. μην παραμυθιάζεστε!

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − eighteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΓΑ: Συνέδριο-Αποθέωση!! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%ce%b5%ce%b3%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%ad%cf%89%cf%83%ce%b7/