Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Να κάνουμε την ανάπτυξη πράξη

Αλ. Σαρρηγεωργίου

omilites-mesa“Είναι καθήκον μας απέναντι στον Έλληνα πολίτη να αναζητήσουμε από κοινού με την Πολιτεία τις λύσεις. Κι επειδή πιστεύω ότι η υγιής ανάπτυξη είναι επιθυμία και της νέας κυβέρνησης και της ασφαλιστικής αγοράς, σας καλώ να δουλέψουμε μαζί για να βρούμε κοινούς τόπους δράσης, και να δούμε πως στην παρούσα δύσκολη συγκυρία μπορούμε να βάλουμε τα θεμέλια για να κάνουμε την ανάπτυξη πράξη”.

Με αυτή τη φράση ο για δεύτερη φορά εκλεγμένος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, έκλεισε την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα το ρόλο και τις προκλήσεις της ιδιωτικής Ασφάλισης στη σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου στάθηκε στις προτεραιότητες της Ένωσης για την επίτευξη ανάπτυξης σε συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση στους τομείς:

  • των συντάξεων (μέσα από τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα),
  • της περιουσίας (ξεκινώντας από το σεισμό),
  • του αυτοκινήτου (με τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων) και τέλος στον τομέα
  • της υγείας (για την παροχή φθηνότερων καλύψεων στους πολίτες)

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, στην ομιλία του τόνισε ότι η Ασφαλιστική Αγορά είναι ένας τεράστιος τομέας με μεγάλη δυναμική που πρέπει να στηριχθεί από το κράτος. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η Ασφαλιστική αγορά πρέπει:

  • Να συνεχίσει να λειτουργεί συμπληρωματικά στην Κοινωνική Ασφάλιση. Το συνταξιοδοτικό θα παραμείνει δημόσιο και θα κρατήσει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα.
  • Να υιοθετήσει τις αλλαγές που η εποπτική αρχή έχει ορίσει αλλά και τις αλλαγές του Solvency (κάτι που στην πλειοψηφία της το έχει καταφέρει).
  • Να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά της στους Έλληνες δίνοντας λύση σε χρόνια προβλήματα (υπόθεση Ασπίς Πρόνοια).
  • Να συμπεριλάβει στην ανάπτυξή της και τους εργαζόμενους στον ασφαλιστικό τομέα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και πρέπει να συμμετέχουν στην άνοδο του κλάδου.

Στη συνέχεια το λόγο είχε ο Πρόεδρος της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος χαρακτήρισε το επόμενο διάστημα κομβικό για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες καθώς θα πρέπει να λάβουν σοβαρές αποφάσεις. Στρατηγικές θα πρέπει να ξανασχεδιαστούν, προτάσεις συγχωνεύσεων και συμπράξεων θα πρέπει να εξεταστούν ξανά και μια νέα μορφή εταιρικής διακυβέρνησης θα πρέπει να δημιουργηθεί μέσω σύγχρονων προτύπων, η οποία θα έχει ουσιαστική σημασία στα νέα δεδομένα. Ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι αυτές οι αλλαγές και εν όψει του Solvency II δεν είναι εύκολες και πως η συζήτηση με τον επόπτη θα αποφέρει χρήσιμη βοήθεια.

Τέλος, το λόγο είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε για τη δυναμική της ιδιωτικής ασφάλισης που δεν ανταγωνίζεται την κοινωνική και ήρθε η ώρα που θα πρέπει να συνεργαστούν καθώς η κοινωνική ασφάλισης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χωρίς τη βοήθεια που έχει να προσφέρει η εν λόγο αγορά “δεν βγαίνουν τα νούμερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 13 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αλ. Σαρρηγεωργίου: Να κάνουμε την ανάπτυξη πράξη! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae%cf%82/