Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επιτυχής η συμμετοχή της Ευρώπη Ασφαλιστική στα Stress Tests

solvency ii

europi-asfalistikiΗ Ευρώπη Ασφαλιστική, υπερκάλυψε το περιθώριο φερεγγυότητας σύμφωνα με το νέο εποπτικό πλαίσιο Solvency II, συμμετέχοντας στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της EIOPA η οποία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 βάσει των οικονομικών στοιχείων της 31ης Δεκεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, στο Βασικό Σενάριο, που προέβλεπε το σχηματισμό του Ισολογισμού της Ευρώπη Ασφαλιστική σύμφωνα μετά όσα ορίζει το Solvency II:

–              Ο δείκτης κάλυψης του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας

(SCR coverage ratio) διαμορφώθηκε στο 199%.

–              Ο δείκτης κάλυψης του ελάχιστου απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας (MCR coverageratio) ανήλθε σε 260%.

Επίσης τα αποτελέσματα των σεναρίων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων είναιπάρα πολύ ικανοποιητικά, με το δείκτη κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας SCR coverageratio:

–              Στο πρώτο σενάριο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (Stress 1 – Adverse 1) να φθάνει στο 186%.

–              Στο δεύτερο σενάριο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (Stress 2 – Adverse2) να διαμορφώνεται στο 195%.

Η KPMG, ως πιστοποιημένος εξωτερικός σύμβουλος,επιβεβαίωσε και επικύρωσε (validation) την ορθή χρήση των παραδοχών,των υποδειγμάτων και των μεθόδων που ακολουθήθηκαν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα stress tests στο site της εταιρείας www.europe-aega.gr στην ενότητα οικονομικές καταστάσεις.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Επιτυχής η συμμετοχή της Ευρώπη Ασφαλιστική στα Stress Tests! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%ae%cf%82-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb/