Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εργαστήριο Λειτουργικών Συστημάτων


Εξάλλου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το πρώτο Εργαστήριο Λειτουργικών Συστημάτων (Operations & Systems Workshop), επικεφαλής του οποίου ήταν η J. Warren, Alico Senior VP & CAO. Την κ. Warren συνόδευαν στελέχη από τα Κεντρικά Γραφεία της Αμερικής με ειδίκευση σε θέματα Συστημάτων. Στο Workshop συμμετείχαν οι Διοικητικοί Διευθυντές καθώς και οι Διευθυντές Συστημάτων & Μηχανογράφησης από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καθώς και από τη Μέση Ανατολή.

Ο βασικός στόχος του Εργαστηρίου ήταν να παρακινήσει τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τις στρατηγικές που εφαρμόζονται παγκόσμια καθώς και να μοιραστούν τις νέες πρακτικές στα τοπικά γραφεία της Εταιρείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες ενοποίησης αλλά και σύνδεσης τόσο σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το περιβάλλον της αγοράς αλλά και της επιχείρησης, η στρατηγική που ακολουθείται στα πλαίσια του Operations & Systems καθώς και η οργανωτική τους δομή στο AIG και στην ALICO, το πρόγραμμα εξοικονόμησης 1 δισ. δολαρίων «$1bn save programme», πρωτοβουλίες, όπως τα κέντρα επικοινωνίας, η κινητικότητα εργατικού δυναμικού, αλλά και η κεντροποίηση και ομογενοποίηση των λειτουργιών. Ακόμη, η συνεργασία με τους προμηθευτές, η δημιουργία κέντρων ποιότητας, η τυποποίηση αλλά και η απλοποίηση των διαδικασιών με σκοπό ένα ασφαλές και δομημένο περιβάλλον, η βελτίωση της ανταπόκρισης προς την αγορά και τον ασφαλισμένο, πάντα σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις αλλά και τα πρότυπα του AIG.
Αντί για τη συνήθη μέθοδο των παρουσιάσεων, ένας ομιλητής έκανε την περίληψη του κάθε θέματος και κατόπιν ακολουθούσε ανοιχτή συζήτηση. Σε όποιες χώρες ήδη εφαρμόζεται το κάθε θέμα τα αντίστοιχα στελέχη μοιράζονταν με την υπόλοιπη ομάδα την εμπειρία τους.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εργαστήριο Λειτουργικών Συστημάτων! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd/