ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Deloitte εγκαινιάζει το Κέντρο της για την Τραπεζική Ένωση στη Φρανκφούρτη

Deloitte - Trapeziki Enosi

deloitte_logoΗ πρωτοβουλία για την Τραπεζική Ένωση είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από τη δημιουργία του ευρώ. Πρόκειται για μία θεμελιώδη αναδιάρθρωση της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα, και αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της νομισματικής ένωσης. Το έργο αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την δομή του τραπεζικού τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο όργανο προληπτικής εποπτείας, ο επονομαζόμενος Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και με έδρα τη Φρανκφούρτη, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μετασχηματισμό του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη. Αυτές οι αλλαγές θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις τράπεζες της Ευρωζώνης, και όχι μόνο, επηρεάζοντας τα επιχειρηματικά μοντέλα των τραπεζών και τις στρατηγικές τους.

Για το λόγο αυτό, η Deloitte, κορυφαία εταιρία παγκοσμίως στη παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου της για την Τραπεζική Ένωση στη Φρανκφούρτη (BUCF), ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό κέντρο πηγή πληροφόρησης με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών της. Υπό το πρίσμα της Τραπεζικής Ένωσης, το BUCF θα είναι υπεύθυνο για:

  • Τον έγκαιρο εντοπισμό των προκλήσεων με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι τράπεζες στο πεδίο εφαρμογής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού και την εξασφάλιση άμεσης υποστήριξης στην διοίκησή τους.
  • Να δράσει ως καταλύτης για την ομαδοποίηση των δεξιοτήτων της Deloitte σε όλη την περιοχή του SSM. Το Κέντρο θα παρέχει ένα ενιαίο σημείο επαφής για τη διασυνοριακή υποστήριξη που όλο και περισσότερο απαιτούν οι πελάτες μας που δραστηριοποιούνται διεθνώς.
  • Να παρέχει αναλύσεις, γνώμες εμπειρογνωμόνων και εκθέσεις από τα εξειδικευμένα στελέχη της Deloitte για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι βασικοί φορείς λήψης αποφάσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
  • Την υποστήριξη και την επέκταση των υφιστάμενων ισχυρών σχέσεων της Deloitte με την ΕΚΤ/SSM και των εθνικών εποπτικών αρχών.

Για τη δημιουργία αυτού του κέντρου, η Deloitte έχει συγκροτήσει μια διεπιστημονική ομάδα έμπειρων εξειδικευμένων στελεχών και εμπειρογνωμόνων στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από τα γραφεία της σε όλη των Ευρώπη. Το Κέντρο διευθύνεται από τον Hans-Jürgen Walter, Επικεφαλής του Κλάδου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στη Γερμανία και στελεχώνεται από εξειδικευμένα στελέχη από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, το Κέντρο θα υποστηρίζεται από τους Κλάδους Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών των εταιριών μελών του δικτύου της Deloitte σε όλη την Ευρωζώνη και από τον Helmut Bauer, ειδικό σύμβουλο της Deloitte σε σχέση με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλος και επικεφαλής της Τραπεζικής Εποπτείας στην Ομοσπονδιακή Εποπτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στη Γερμανία.

Συνεργασία με το Κέντρο Κανονιστικής Στρατηγικής της Deloitte για τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΜΕΑ)

Το Κέντρο Τραπεζικής Ένωσης στη Φρανκφούρτη θα συνεργαστεί στενά με το Κέντρο Κανονιστικής Στρατηγικής της Deloitte EMEA (ECRS). Με έδρα το Λονδίνο και με δορυφορική παρουσία στη Φρανκφούρτη, το ECRS απαρτίζεται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε κανονιστικά θέματα, από διαφορετικές εταιρίες-μέλη του δικτύου της Deloitte στην περιοχή, η οποία παρακολουθεί τις κανονιστικές εξελίξεις και παρέχει μια αντικειμενική άποψη των ευκαιριών και των προκλήσεων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Επικεφαλής του κέντρου είναι οι Clifford Smout και David Strachan, πρώην ανώτερα στελέχη της εποπτικής αρχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Nick Sandall, Συν-επικεφαλής του Κλάδου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών για την ΕΜΕΑ σχολίασε: «Αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμα θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε εξειδικευμένα στελέχη με σημαντικές δεξιότητες για τη άμεση διαχείριση των πληροφοριών της Τραπεζικής Ενοποίησης στην πηγή της πληροφορίας και να διατηρήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τις κανονιστικές αρχές, τις κεντρικές τράπεζες και τους σημαντικότερους φορείς του κλάδου».

Ο Francisco Celma, Συν-επικεφαλής του Κλάδου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών για την ΕΜΕΑ σχολίασε: «Η συνεχής αλλαγή είναι το πιο κοινό σενάριο σήμερα για τον κλάδο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Υπό το πρίσμα αυτό, η Deloitte αποφάσισε να προβλέπει και να προχωρεί μπροστά οδηγώντας με νέες στρατηγικές και υπηρεσίες σχεδιασμένες για την υποστήριξη των τραπεζών και των κανονιστικών αρχών στο νέο τοπίο της Τραπεζικής Ένωσης, που είναι ακριβώς το σημείο στο οποίο το Κέντρο Τραπεζικής Ένωσης στη Φρανκφούρτη μπορεί να βοηθήσει».

Ο Hans-Jürgen Walter, Επικεφαλής του Κέντρου Τραπεζικής Ένωσης στη Φρανκφούρτη σχολίασε: «Διανύουμε μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών στον τομέα της εποπτείας των τραπεζών , τόσο από την άποψη των αναδιατάξεων των φορέων με αρμοδιότητες λήψης αποφάσεων στον τομέα της εποπτείας, καθώς και την πολυπλοκότητα και την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων κανόνων. Το Κέντρο Τραπεζικής Ένωσης στη Φρανκφούρτη είναι η απάντηση της Deloitte στις μείζονες προκλήσεις του κλάδου των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών που απορρέουν από την πρόσφατη δημιουργία της Τραπεζικής Ένωσης».

Η Αλεξάνδρα Κωστάρα, Επικεφαλής του Κλάδου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών για την Ελλάδα σχολίασε: «Η Τραπεζική Ενοποίηση αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Ευρωζώνη. Η Deloitte αποφάσισε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα με εξειδικευμένη εμπειρία στην Φρανκφούρτη, και την κάνει διαθέσιμη στους Έλληνες πελάτες της για να τους υποστηρίξει στις πιο σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Deloitte εγκαινιάζει το Κέντρο της για την Τραπεζική Ένωση στη Φρανκφούρτη! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-deloitte-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84/