Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κλιματική Αλλαγή: Νέο Ρίσκο για τις Ασφαλιστικές


Περισσότεροι από 100 περίπου Αντιπρόσωποι της Χρηματοπιστωτικής Αγοράς συγκεντρώθηκαν στις 24 Νοεμβρίου στη Lloyd’s της Νέας Υόρκης, για να ακούσουν με ποιον τρόπο θα Συνεισφέρει η Ασφαλιστική Βιομηχανία στην Προστασία και την Ενημέρωση για το Περιβάλλον.

Το Συνέδριο ήταν Πρωτοβουλία της Lloyd’s, η οποία έχει ως στόχο την Ενεργή Εμπλοκή του Ασφαλιστικού Κλάδου στην Εκστρατεία για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και της Καταστροφής του Περιβάλλοντος. Αντιπρόσωποι της Lloyd’s δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι οι Εκπομπές Αερίων που Οφείλονται στο Φαινόμενο του Θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και η Παγκόσμια Επιχειρηματική Κοινότητα πρέπει να εκλάβει την Κλιματική Αλλαγή ως βασικό Παράγοντα Κινδύνου.

Στο πλαίσιο αυτό οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα πρέπει να διεξάγουν Έρευνες για τυχόν Μελλοντικούς Κινδύνους και στη συνέχεια να Ενημερώσουν Πλήρως τις Κυβερνήσεις αλλά και το Ευρύ Κοινό. Κάποιες Ασφαλιστικές έχουν ήδη σχεδιάσει Προϊόντα ή Υπηρεσίες που βοηθούν τους Πελάτες τους να μειώσουν τις Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα. Στο Συνέδριο επικράτησε η Άποψη ότι η Κλιματική Αλλαγή θα πρέπει να ενσωματωθεί στις Στρατηγικές Επένδυσης των Εταιρειών. Στη διάρκεια κατάρτισης των Επαγγελματικών τους Σχεδίων οι Εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το Μακροπρόθεσμο Ρίσκο στην Οικονομία που δημιουργούν οι Βιομηχανίες που παράγουν μεγάλες ποσότητες Διοξειδίου του Άνθρακα. Πρέπει επίσης να σχεδιάσουν Προϊόντα και Υπηρεσίες κατάλληλα για τις Αγορές του Άνθρακα και τα Τροπικά Δάση, αλλά και να λάβουν υπόψη τους την Επίδραση των Κλιματικών Αλλαγών στην Απόδοση των Επιχειρήσεων γενικότερα και στην Αξία των Μετοχών τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κλιματική Αλλαγή: Νέο Ρίσκο για τις Ασφαλιστικές ! https://www.insurancedaily.gr/%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%81%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%86/