Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Λειτουργικό αποτέλεσμα 142 εκατ. ευρώ για την ACHMEA

Willem-van-Duin

Willem-van-DuinΗ ACHMEA, μητρικός όμιλος της INTERAMERICAN, ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου παρουσιάζοντας λειτουργικό αποτέλεσμα 142 εκατ. ευρώ αυξημένo κατά 69% έναντι του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου (84 εκατ.), που οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη κερδοφορία σε όλες τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφθασαν στα 17,017 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% σε σχέση με το εξάμηνο του 2013. Ο Όμιλος έχει βελτιώσει σημαντικά και τον δείκτη φερεγγυότητας κατά IGD, τη γενική οδηγία της Ε.Ε. περί ασφαλιστικών επιχειρήσεων, που φθάνει στο 217% (204% πέρυσι). Ωστόσο, οι δαπάνες αναδιοργάνωσης και η υποτίμηση κατά 143 εκατ. άυλων στοιχείων για την πάροχο υπηρεσιών συντάξεων SYNTRUS ACHMEA και τη θυγατρική εταιρεία ORANTA στη Ρωσία επηρέασαν αρνητικά το καθαρό αποτέλεσμα εξαμήνου (-58 εκατ.).

Ο Όμιλος συνεχίζει την εφαρμογή του προγράμματος «Acceleration and Innovation» που ξεκίνησε στα τέλη του 2013, με τη διαπίστωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στο επίπεδο της εστίασης στο όφελος των πελατών. Συγκεκριμένα, εισήχθησαν καινοτομίες στην εξυπηρέτηση των πελατών –κυρίως με την υιοθέτηση και ανάπτυξη νέων διαδικτυακών λύσεων και υπηρεσιών- και στη συγχώνευση και απλούστευση δομών άμεσης και έμμεσης διανομής. Στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού που υποστηρίζει τη μακροχρόνια αξία της μητρικής της INTERAMERICAN, μειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο και οι λειτουργικές δαπάνες κατά 3%.

H ACHMEA αξιολογείται με Α+ από τη Standard & Poor’s, στοιχείο ενδεικτικό της αξιοπιστίας της έναντι όλων των ενδιαφερομένων μερών και ειδικότερα των πελατών όπως επισημαίνει ο κ. Willem van Duin, πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου, ο οποίος υπογραμμίζει τη σημασία του προγράμματος «Acceleration and Innovation» τονίζοντας: «H ACHMEA θα γίνει περισσότερο πελατοκεντρικός, δυναμικός και ανταγωνιστικός οργανισμός διατηρώντας υψηλό τον δείκτη ικανοποίησης των ασφαλισμένων της και παραμένοντας οικονομικά υγιής στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι, στις εκτός έδρας ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου, μεταξύ των θυγατρικών η INTERAMERICAN παραμένει πρώτη σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα με μερίδιο 30,5% επί του συνόλου παραγωγής εξαμήνου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Λειτουργικό αποτέλεσμα 142 εκατ. ευρώ για την ACHMEA! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-142-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%b3%ce%b9/