Ολοκληρώθηκε το 12ο Συνέδριο της Ύδρας - Generali, Interamerican, Mapfre Asistencia | Insurancedaily.gr
Ασφαλιστικές Εταιρείες
Αγγελίες
Video
Insurancedaily | Ασφαλιστικά Νέα
  • #insurancetips
  • #statistics2022
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Insurancedaily.gr
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Insurancedaily.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
minetta-auto62020gif

Ολοκληρώθηκε το 12ο Συνέδριο της Ύδρας

Insurancedaily editorial team Insurancedaily editorial team •
08/09/2010
• Ασφαλιστικές Ειδήσεις
1 min
Share on Facebook

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Ύδρας το οποίο διοργάνωσε για 12η συνεχή χρονιά η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στην Ύδρα, από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου.

Και φέτος, συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων από την Ελλάδα και 18 ακόμα χώρες του εξωτερικού: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Λίβανο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Μίνος Μωυσής, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επίδραση της χρηματοοικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά, στην ευρωπαϊκή τάση για αυστηρότερη ρύθμιση και εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς, στην επικείμενη εφαρμογή της Οδηγίας Solvency ΙΙ, στη νέα αρχιτεκτονική του χρηματοοικονομικού τομέα και τα Εγγυητικά Ταμεία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εξελίξεις στην Ελλάδα: στη μεταφορά της εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη δημιουργία Εγγυητικού Ταμείου ζωής και στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Οι εισηγήσεις

Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στον Κλάδο Αυτοκινήτων και είχε τίτλο: «Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα: Εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές αγορές”.

Το θέμα ανέπτυξαν οι εμπειρογνώμονες E. Caruso (Assicurazioni Generali S.p.A.), G. Rosenwald (Masif) και L. Charlo (Mapfre Asistencia), οι οποίοι μετέφεραν αντίστοιχα τις εμπειρίες της ιταλικής, γαλλικής και ισπανικής ασφαλιστικής αγοράς από την εφαρμογή συμφωνιών παρόμοιων με τη Συμφωνία των ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών για τον διακανονισμό ζημιών από τροχαίο ατύχημα.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα των τριών ομιλιών ο συντονιστής J. Von Lucius, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Η εφαρμογή των συμφωνιών και στις τρεις αγορές επηρέασε και επηρεάζει θετικά την ταχύτητα διακανονισμού και πληρωμής των αποζημιώσεων, περιορίζει τις δικαστικές διενέξεις ασφαλιστών και ασφαλιζομένων και βελτιώνει τις παρεχόμενες στους καταναλωτές υπηρεσίες ως αποτέλεσμα της έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχουσών ασφαλιστικών εταιριών.

Οι συμφωνίες άμεσου διακανονισμού είναι «ζωντανές» συμφωνίες εξελισσόμενες συνεχώς, έτσι ώστε να διευρύνουν το πεδίο εφαρμογής τους και να ανταποκρίνονται στις επίσης εξελισσόμενες ανάγκες των ασφαλιζομένων καταναλωτών, υπέρ των οποίων υφίστανται και λειτουργούν.

Η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στην αύξηση του κόστους στην Αγορά της Υγείας και την προσπάθεια συγκράτησής του. Ο πρώτος ομιλητής T. Sackville (International Federation of Health Plans), επισήμανε τους παράγοντες που πιέζουν συστηματικά και ανοδικά το κόστος της υγείας σε διεθνές επίπεδο. Η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι η λύση που επιχειρείται από ευρωπαϊκά προηγμένα συστήματα υγείας. Ο κ. Sackville παρουσίασε, επίσης, δοκιμασμένα μοντέλα συγκράτησης κόστους στον χώρο της υγείας στην Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη απόκλιση των τιμών για τις ίδιες υπηρεσίες που υπάρχουν τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσο και μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.

Η δεύτερη ομιλία έγινε από τους M. Williams και J. Nurse (Towers Watson), οι οποίοι παρουσίασαν τη σχέση δαπανών και απόδοσης και τις δυνατότητες συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας. Βασικοί παράγοντες αύξησης του κόστους παραμένουν η μακροβιότητα, η αύξηση των ασθενειών, η πρόοδος της ιατρικής πρακτικής και τεχνολογίας και οι υψηλές προσδοκίες των καταναλωτών.

Ο  Ζ. Δροσόπουλος, (Munich Reinsurance Company) αναφέρθηκε σε δύο δοκιμασμένα μοντέλα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το DAMAN project (Ηνωμένα Εμιράτα) και το DENIA project (Ισπανία). Με βάση αυτά επεσήμανε την ανταγωνιστικότητα σαν βασικό κριτήριο βελτίωσης της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, της ποιότητας της φροντίδας και της αποδοτικότητας.

Συντονιστής της ενότητας ήταν ο κ. Βελιώτης, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υγείας της Ε.Α.Ε.Ε. και Γεν. Διευθυντής Υγείας, Interamerican Group, ο οποίος αναγνώρισε τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους ομιλητές ως παράγοντες που πιέζουν και την ελληνική Αγορά. Επιπλέον, στο πλαίσιο της τοπικής οικονομικής συγκυρίας επισήμανε τις ευκαιρίες ενός ανερχόμενου ρόλου της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας και τις δυνατότητες ανάπτυξης του Κλάδου Υγείας, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνει και στην Ελλάδα σωστή μεταφορά καλών διεθνών πρακτικών, με ιδιαίτερη προσοχή στις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 12ο Συνέδριο Ύδρας: www.eaee.gr.

Ετικέτες: GeneraliInteramericanMapfre Asistencia
katoikia-banner-468x60pxgif

Διαβάστε Επίσης Posts

Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σ. Κωνσταντάς: Η στρατηγική εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς

Jun 6, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ποιες εταιρείες θα ασφαλίσουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Jun 6, 2023
European Union flag against European Parliament
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τα 4 σημεία που ανησυχούν τους ασφαλιστές στην RIS

Jun 6, 2023
budget
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στο +8,5% η ασφαλιστική παραγωγή το πρώτο τετράμηνο του 2023

Jun 6, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πώς θα γίνει το «ματ» κατά των κατόχων ανασφάλιστων ΙΧ

Jun 6, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΕAΕ– ΕΣΑΠΕ -ΣΕΜΑ: Θα είναι λυπηρό εάν το RIS αποτελέσει εμπόδιο στον ίδιο του τον στόχο

Jun 6, 2023

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 15 =

imperial-dekrafinalgif
pr17631allianznewbcampbannerjpg
cover1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Ειδική Έκδοση: Οι μεγαλύτεροι μεσίτες και πράκτορες της ασφαλιστικής αγοράς

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Ο Όμιλος εταιρειών SRS ενώνει δυνάμεις με τον διεθνή Όμιλο Ardonagh

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Πώς θα γίνει το «ματ» κατά των κατόχων ανασφάλιστων ΙΧ

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ποιες εταιρείες θα ασφαλίσουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Α. Σαρρηγεωργίου: Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά το 2023

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • SITEMAP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Call us: +30 210 9594121
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist