Συνεντεύξεις

Ο “Πρώτος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Νέας Γενιάς” της AΤΕ Ασφαλιστική


insurancedaily-pikradas-moneyshow-1013Η ΑΤΕ Ασφαλιστική βράβευσε τον κ. Κωνσταντίνο Πικραδά στην εκδήλωση των 22ων βραβεύσεων ενεργειών Ε.Κ.Ε και κορυφαίων ασφαλιστών “ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ” 2013, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Hilton Athens, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Moneyshow. Συγκεκριμένα ο κ. Πικραδάς βραβεύτηκε στην Κατηγορία “Πρώτος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Νέας Γενιάς (δύο χρόνια στο επάγγελμα)”.

Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Γιώργος Καραβίας παραδίδει το Βραβείο.

Το insurancedaily αναγνωρίζοντας την αξία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και την συμβολή τους στην ανάπτυξη της αγοράς, έθεσε στον κ. Πικραδά τις εξής ερωτήσεις:

Γνωρίσατε την Ασφαλιστική Αγορά σε μια πολύ απαιτητική περίοδο. Πιστεύετε ότι αυτό είναι υπέρ σας ή κατά σας; Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα; 

Με το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου ασχολήθηκα τυχαία, μέσα από μια αγγελία γνωστής εφημερίδας. Θεωρώ ότι το ότι ασχολήθηκα με ένα επάγγελμα που δεν είχε βασικές αποδοχές τη συγκεκριμένη περίοδο, που προερχόμουν από μια μακρά περίοδο ανεργίας, ήταν ένα ρίσκο που όμως δεν θα το είχα πάρει, αν δεν είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου αρχικά και τη συνεχή στήριξη του γραφείου στη συνέχεια.

Το οικογενειακό κλίμα που βρήκα στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής Ηλιούπολης είναι κάτι το σπάνιο στην εποχή μας και βοηθάει τον νέο να ξεπερνάει τις δυσκολίες του επαγγέλματος, οι οποίες είναι περισσότερες το πρώτο έτος άλλα δεν σταματούν ποτέ να υπάρχουν. Θεωρώ ότι είναι υπέρ μου το ότι ξεκίνησα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή γιατί αφού κατάφερα να επιβιώσω σε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα τώρα, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι σίγουρα θα είναι καλύτερο και για τον κόσμο γενικότερα και για την ασφαλιστική αγορά ειδικότερα.

Είστε 2 χρόνια στο επάγγελμα και έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε. Πέρα από τη σκληρή δουλειά, ποια είναι τα μυστικά σας; 

Η σκληρή δουλειά από μόνη της δεν είναι ικανή να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να έχεις συνεχώς καινούριες ιδέες, να προσαρμόζεσαι με τα νέα δεδομένα, να είσαι ειλικρινής με τους πελάτες έστω και αν κάποιες φορές αυτό μπορεί και να είναι εις βάρος μιας πώλησης και το βασικότερο είναι να κάνεις συνεχή την παρουσία σου στους ήδη πελάτες σου, έτσι ώστε να σε αισθάνονται οικείο πρόσωπο, άνθρωπο εμπιστοσύνης.

Δεν αρκεί μόνο να φτάσεις την κορυφή. Σημασία έχει να παραμείνεις και να ισχυροποιείς συνεχώς τη θέση σου. Πώς οραματίζεστε το μέλλον σας; 

Στο συγκεκριμένο επάγγελμα δεν μπορείς ποτέ να επαναπαύεσαι. Όσα έχεις δημιουργήσει με κόπο τόσα χρόνια μπορεί να γκρεμιστούν πολύ γρήγορα αν δεν έχεις καλές συνήθειες και συνεχή δραστηριότητα. Η κορυφή δημιουργεί και περισσότερες υποχρεώσεις και προς τον εαυτό μου αλλά και προς τους γύρω μου. Το μέλλον θέλω να το βλέπω με αισιοδοξία για εμένα και την οικογένειά μου και όσο πιο ψηλά μπορώ στο επάγγελμα το οποίο επέλεξα.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο επάγγελμα, ποια είναι αυτά που έχετε εντοπίσει ότι λείπουν από την αγορά; Είστε ικανοποιημένοι από την παρεχόμενη εκπαίδευση; 

Από την αγορά πιστεύω ότι λείπουν προγράμματα (στους περισσότερους κλάδους) που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς (κοινωνικές και οικονομικές) και να μπορούν να απευθυνθούν σε περισσότερο αγοραστικό κοινό. Όσο αφορά το θέμα της εκπαίδευσης υπάρχουν κάποια σεμινάρια που γίνονται κατά καιρούς και σε επίπεδο εταιρειών και σε επίπεδο υποκαταστημάτων, αλλά στην ασφαλιστική αγορά με τους ρυθμούς που κινείται η εκπαίδευση δεν είναι ποτέ αρκετή.

Θα συμβουλεύατε ένα νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση; Ποιο θα ήταν το σημαντικότερο επιχείρημά σας; 

Φυσικά και θα συμβούλευα ένα νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου λέγοντάς του ότι είπαν και σε μένα όταν ξεκίνησα σε αυτό το επάγγελμα, ότι σε αυτό το επάγγελμα μπορείς να ονειρεύεσαι. Ως σημαντικότερο επιχείρημα θα είχα το βραβείο του money show που δέχτηκα από το περιοδικό σας, αλλά και τις απολαβές (υλικές και ηθικές) μετά από μόλις δύο χρόνια σε αυτό το επάγγελμα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο "Πρώτος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Νέας Γενιάς" της AΤΕ Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bf/