Αριστείδης Παπανικόλας

Πεταμένα Λεφτά…

Λεφτά

ΛεφτάΠεταμένα λεφτά λοιπόν η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι έλληνες σε ακίνητα όλα τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η οποία μάλιστα, σχεδόν θριαμβολογώντας δήλωσε πως “δεν έχει στην κατοχή της κανένα ακίνητο”!

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται δηλαδή το πόσο έξυπνες κινήσεις κάνουν οι πολιτικοί μας και πόσο χαζοί είμαστε εμείς οι υπόλοιποι. Και ειδικότερα αυτοί που καθημερινά μας ενημερώνουν για τα πόσα λάθη έχουμε κάνει (εμείς οι απλοί κάτοικοι αυτής της χώρας), αυτοί που καθημερινά μας επιπλήττουν γιατί μπορεί (άκουσον, άκουσον!) να έχουμε μια διαφορετική γνώμη από την πάντα σωστή δική τους, αυτοί που εκ του ασφαλούς και ανέξοδα μπορούν να ψηφίζουν οτιδήποτε ανατρέποντας ζωές, προγραμματισμούς και όνειρα, αυτοί που την οποιαδήποτε στιγμή λυπούνται και μένουν άυπνοι από τα σκληρά μέτρα που λαμβάνουν… για το καλό μας, αυτοί που μας χαρακτηρίζουν διεφθαρμένους, τεμπέληδες, κλέφτες και καλοπερασάκηδες!

Πόση απόσταση υπάρχει από το “λεφτά υπάρχουν” μέχρι το “πεταμένα λεφτά”; Ελάχιστη, όση είναι η απόσταση δυο σειρών ενός τετραδίου όπου καταγράφονται οι ατάκες που πολύ δύσκολα θα ξεχάσουν οι έλληνες τα επόμενα εκατό χρόνια!

Πεταμένα λεφτά λοιπόν η κατοχή ενός (και δύο και τριών, γιατί ντροπή είναι;) σπιτιών και πεταμένα λεφτά η επένδυση στα ακίνητα. Επειδή όμως τα ακίνητα αλλάζουν εύκολα χέρια, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν απευθύνθηκε μόνο στους αδαείς ιθαγενείς, που αντί να φάνε στα μπουζούκια όσα λεφτά πέρασαν από τα χέρια τους, έχτισαν ή αγόρασαν ένα ακίνητο. Απευθύνθηκε και στους καθαρούς επενδυτές που παρακαλά η ίδια η κυβέρνηση να επενδύσουν στην Ελλάδα, αγοράζοντας κάποια από τα χιλιάδες ακίνητα που πωλούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ, απευθύνθηκε και στους χιλιάδες ευρωπαίους που αγοράζουν μια παραθεριστική κατοικία στην πανέμορφη χώρα μας ή ένα σπίτι για να κατοικήσουν μόνιμα μετά τη συνταξιοδότησή τους και να απολαύσουν τον ήλιο και το περιβάλλον που στερήθηκαν στην ζωή τους.

Ή μήπως δεν απευθύνθηκε σε αυτούς; Ή μήπως ήξερε πολύ καλά τι έλεγε; “Πεταμένα λεφτά η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι έλληνες σε ακίνητα”, όχι οι επενδύσεις ακινήτων στην Ελλάδα! Εμείς, οι έλληνες… πετάξαμε τα λεφτά μας, οι υπόλοιποι καλώς επενδύουν…. Πόσο πιο ξεκάθαρα πρέπει να μας το πούνε για να το καταλάβουμε; Μια ζωή κάνουμε λάθη, δεν είμαστε σοβαροί, είμαστε ανώριμοι.

Φταίμε όταν καταναλώνουμε, φταίμε όταν δανειζόμαστε, φταίμε όταν χτίζουμε, φταίμε όταν αγοράζουμε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, φταίμε όταν εργαζόμαστε, φταίμε όταν βγαίνουμε στη σύνταξη, φταίμε όταν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, φταίμε όταν είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι, φταίμε όταν κάνουμε παιδιά, φταίμε όταν δεν κάνουμε παιδιά, φταίμε όταν ψηφίζουμε οτιδήποτε άλλο και όχι αυτούς, φταίμε όταν αγοράζαμε ασφαλιστήρια ζωής και υγείας από φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες σύμφωνα με τους ελέγχους και τα πιστοποιητικά του ίδιου του κράτους, φταίμε, φταίμε, φταίμε… Βασικά, φταίμε που υπάρχουμε, ίσως να τους μολύνουμε και το αψεγάδιαστο περιβάλλον τους. Αλλά τότε ποιους θα έσωζαν; Τι θα έκαναν στη ζωή τους; Τι θα έκαναν χωρίς βαρβάρους;

Πεταμένα λεφτά λοιπόν οι επενδύσεις στα ακίνητα! Το ίδιο και των ασφαλιστικών εταιρειών βέβαια, που υποχρεούνται από το νόμο να… πετάνε μέρος των αποθεματικών τους σε ακίνητα.

Πόσο απλά γίνονται τα πράγματα όταν επιτέλους μας λένε οι πολιτικοί μας την αλήθεια και απομυθοποιούν τα πάντα! Την “εποχή του χρηματιστηρίου” μας έδειξαν γιατί δεν πρέπει να επενδύουμε σε μετοχές, με το κούρεμα των ομολόγων μας έδειξαν γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε ομόλογα του δημοσίου, με την κυπριακή κρίση μας έδειξαν γιατί δεν πρέπει να αποταμιεύουμε στις τράπεζες, σήμερα μας λένε γιατί δεν πρέπει να επενδύουμε σε ακίνητα!

Και τι θα κάνουμε τα χρήματά μας; Καταρχήν, γιατί να έχει κάποιος χρήματα, με ποιο δικαίωμα; Πρέπει να εκτυπώνει καθημερινά και μια “ταυτότητα οφειλής” από το taxisnet για να ακουμπά ότι του περισσεύει. Κι αν τελικά του μένουν κάποια χρήματα, ο δρόμος είναι ένας: κατανάλωση και μόνο κατανάλωση! Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, μεροδούλι-μεροφάι! Για το καλό μας…


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Κατερίνα Μουλγιοτ

    Dec 2, 2014 at 10:29 AM

    Ποιός κοινός Έλληνας ( Ανεργος/Υπάλληλος/Συνταξιούχος) θα μπορέσει να “πετάξει χρήματα” σε ακίνητα στο εξής?

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πεταμένα Λεφτά...! https://www.insurancedaily.gr/%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ac/