Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πιστωτική Κρίση: Μειώνονται συνεχώς τα Επιτόκια


Με Επαναλαμβανόμενες Μειώσεις Επιτοκίων αγωνίζονται οι Κεντρικές Τράπεζες του Πλανήτη να αντιμετωπίσουν την Ύφεση. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει νέα Μείωση στη Συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου, η οποία μπορεί και να οδηγήσει το Βασικό Επιτόκιο στο 2,75%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο χρόνων.

Οι Αναλυτές προβλέπουν ότι το Βασικό Επιτόκιο της Ευρωζώνης δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και το 2% το 2009, εάν συνεχιστεί η Οικονομική Ύφεση. Στο μεταξύ, σε σχετική Έρευνα που διεξήγαγε το Πρακτορείο Reuters συμμετείχαν περίπου 80 Οικονομολόγοι, οι οποίοι βλέπουν το Επιτόκιο στο 2% ίσως και στο 1,5% τους επόμενους μήνες.

Παράλληλη η κατάσταση και στις ΗΠΑ, όπου μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης έχουν ήδη προεξοφλήσει οι Αγορές Προθεσμιακών Συμβολαίων, βλέποντας το Επιτόκιο στο 0,50% το Δεκέμβριο από το 1%. Στην άλλη άκρη του Πλανήτη η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε πάλι (τέταρτη φορά) τα Επιτόκιά της – τα Επιτόκια Δανεισμού και Καταθέσεων μειώθηκαν στο 5,58% και το 2,52% αντίστοιχα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πιστωτική Κρίση: Μειώνονται συνεχώς τα Επιτόκια ! https://www.insurancedaily.gr/%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%cf%8e%cf%82-%cf%84/