Αριστείδης Παπανικόλας

Πραγματικότητα ή Επιστημονικό Πείραμα;


έξω 2Προφανώς, η περίπτωση του ομίλου “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” δεν μπορεί να έχει συμβεί στην πραγματικότητα, σε αυτήν τουλάχιστον που έχει δομηθεί τα τελευταία 100 χρόνια στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στη χώρα μας. Το “σκάνδαλο ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” δεν υπάρχει! Απλώς, πρέπει να έχει συμβεί ως γεγονός σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου επικρατούν άλλοι κανόνες, άλλοι νόμοι και άλλες αξιακές αρχές. Σε ένα σύμπαν που με κάποιον ανεξήγητο τρόπο ενσωματώθηκε πριν από μια πενταετία στο δικό μας ή όλοι εμείς, ως χώρα, διακτινιστήκαμε σε αυτό το σύμπαν χωρίς να το καταλάβουμε!

Η μοναδική πιθανότητα να έχει συμβεί πραγματικά, είναι να αποτελεί ένα άκρως μυστικό επιστημονικό πείραμα, που κάποιοι “σοφοί” σχεδίασαν ώστε να αποτελέσει στο μέλλον ένα αυτοτελές μεταπτυχιακό μάθημα σε διαπανεπιστημιακά τμήματα, που προετοιμάζουν ανώτερα και ανώτατα στελέχη της πολιτικής, της επιχειρηματικής και της κοινωνικής ζωής αυτού του τόπου. Ένα case study δηλαδή, με ανυπολόγιστες βέβαια συνέπειες για τους μετέχοντες στο πείραμα ανυποψίαστους πολίτες, αλλά με προσδοκόμενα συμπεράσματα που θα δημιουργήσουν “γραμμές διαχείρισης κρίσεων πολλαπλών επιπέδων” για πιθανές αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Αν κάποιος έχει, ας την καταθέσει. Μια σειρά ακατανόητων έως προκλητικών αποφάσεων, μια δεύτερη σειρά περίεργων έως επικίνδυνων σκέψεων “επίλυσης”, μια τρίτη σειρά νομικών επιχειρημάτων ειδικώς διαμορφωμένων για την συγκεκριμένη υπόθεση και μια απόφαση του καθόλα σεβαστού Συμβουλίου της Επικρατείας, την οποία δεν μπορεί να καταλάβει ο απλός νους. Και παράλληλα, μια ακατάπαυστη υποσχεσιολογία των πολιτικών ανδρών την περίοδο που βρισκότανε στην αντιπολίτευση, μέχρι βεβαίως την μετακίνησή τους σε κυβερνητικά έδρανα και την αυτόματη μετάλλαξη των υποσχέσεων σε αδιαφορία και απαξίωση!

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 “όταν άρχισε το διεπιστημονικό πείραμα σε βάρος ανυποψίαστων ανθρώπων” έχουμε αλλάξει 4-5 κυβερνήσεις. 

Τότε, όταν ξεκίνησε το “πείραμα” είχαμε κυβέρνηση Καραμανλή, στη συνέχεια είχαμε παντοδύναμη κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά κυβέρνηση του μη εκλεγμένου τραπεζίτη Παπαδήμου, μετά είχαμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου και από το 2012 μέχρι σήμερα έχουμε κυβέρνηση Σαμαρά. Τον πρώτο μάλιστα χρόνο τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Αριστεράς και στη συνέχεια δικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ. Τα υπενθυμίζουμε όλα αυτά γιατί όταν είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι Πασόκοι… υποσχότανε, όταν είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οι Νεοδημοκράτες… υποσχότανε και όταν έγιναν συγκυβέρνηση, άπαντες… έπαθαν ομαδική αμνησία!


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πραγματικότητα ή Επιστημονικό Πείραμα;! https://www.insurancedaily.gr/%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b1/