Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στρατηγική Συνεργασία INTERAMERICAN – Ωνασείου


L

Η INTERAMERICAN σε συνεργασία με το Ωνάσιο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προχωράνε σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών με καρδιολογικά νοσήματα.

Προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος του κόστους, της αμεσότητας και της αποτελεσματικότητας στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της εταιρίας, η συμφωνία εξασφαλίζει για τους ασθενείς , προνομιακές τιμές στα πρωινά ιατρεία για εξέταση από καρδιοχειρουργό και για εξειδικευμένες εξετάσεις, δωρεάν προεγχειρητικό έλεγχο, τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο των δύο οργανισμών, προτεραιότητα, καθώς επίσης παροχές -εκπτώσεις σε κοντινά στο ΩΝΑΣΕΙΟ ξενοδοχεία, δωρεάν γεύματα και στάθμευση- σε συνοδούς των ασθενών. Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας προβλέπεται, ακόμη, η διάθεση υγειονομικού αεροπλάνου σε ειδική τιμή από την Interamerican Βοήθειας για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή μοσχευμάτων. Επιπλέον, πρόκειται να αναπτυχθούν συμπράξεις για την οργάνωση εκδηλώσεων επιστημονικού περιεχομένου για τους ιατρούς του δικτύου υγείας της Interamerican, καθώς και ενημέρωσης των ασφαλισμένων της εταιρίας στον θεματικό άξονα της πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, αναφερόμενος στη συνεργασία ανέφερε ότι «με σύμμαχο το ΩΝΑΣΕΙΟ, ενισχύουμε περαιτέρω την πελατοκεντρική πολιτική μας στον ιδιαίτερα καθοριστικό για την ποιότητα της ζωής τομέα των ασφαλίσεων υγείας. Το κύρος και η αξιοπιστία των δύο μερών υπογραμμίζουν την ουσιαστική αξία της συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή κάλυψη καρδιοχειρουργικών και καρδιολογικών αναγκών των ασφαλισμένων μας».

O κ. Νικόλαος Νικητέας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΩΝΑΣΕΙΟΥ, αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, δήλωσε  “Η υπογραφή της νέας σύμβασης μεταξύ του Ωνασείου και της INTERAMERICAN σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις μεταξύ μας σχέσεις. Το Ωνάσειο με το εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό του και την άρτια, σύγχρονη και πρότυπη υποδομή του είναι έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλοτάτου επιπέδου στους ασφαλισμένους της INTERAMERICAN. Προσβλέπουμε στη συνεργασία αυτή προς όφελος των ασθενών“. Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι «το εμβληματικότερο, ίσως, νοσοκομείο στην Ελλάδα, συμβάλλεται με μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας».

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συνεργασίας παρουσίασε η κ. Ζωή Γκαμάλια, Υποδιευθύντρια Οικονομικής Υπηρεσίας του Ωνασείου, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα του Κέντρου σε επιστημονικό προσωπικό, περιβάλλον νοσηλείας, σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και πιστοποιημένες υπηρεσίες.

Ζωή Γκαμάλια

Ο κ. Γιώργος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας της INTERAMERICAN, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του συστήματος υγείας της εταιρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, επισημαίνοντας ότι ανάλογες συνέργειες στην υγεία αποτελούν μονόδρομο, ώστε να είναι ισορροπημένη η κατανομή βαρών και η σχέση κόστους-οφέλους, να αξιοποιείται καλύτερα και συνδυαστικά η τεχνογνωσία και να βελτιώνονται οι βασικοί δείκτες υγείας.

βελιώτης

Η συνεργασία αυτή του Ωνασείου και της INTERAMERICAN αποτελεί χαρακτηριστικό μιας νέας εποχής για το Ωνάσειο που στο πλαίσιο του νέου business plan, αναπτύσσει και επεκτείνει τις υπηρεσίες του, προβάλλει δυναμικά το επιστημονικό έργο του και εδραιώνει επιστημονικές συνεργασίες με καταξιωμένα Πανεπιστήμια και Κέντρα του εξωτερικού. Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη με την οποία οι Έλληνες ασθενείς περιβάλλουν το Ωνάσειο, αναγνωρίζοντάς το ως Κέντρο Αριστείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι ομιλητές, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την κύρια αιτία για το 33% των θανάτων. Στο Ωνάσειο κατά την εικοσαετία 1993-2013 έχουν πραγματοποιηθεί 35.960 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, 133 μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων και 130 εμφυτεύσεις συσκευών υποστήριξης της καρδιάς, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 135.500 πράξεις στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και στο Εργαστήριο Επεμβατικής Ηλεκτροφυσιολογίας. Ειδικότερα το 2013, πραγματοποιήθηκαν 2.034 χειρουργικές επεμβάσεις, από τις οποίες 493 σε παιδιά, 9 μεταμοσχεύσεις καρδιάς και 12 τοποθετήσεις συστημάτων υποστήριξης της καρδιάς. Κατά το ίδιο έτος, πραγματοποιήθηκαν 5.916 πράξεις στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και 1.915 πράξεις Επεμβατικής Ηλεκτροφυσιολογίας.

Η INTERAMERICAN, που αποτελεί και τη μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα μας με ιδιόκτητες υποδομές υγείας και προσωπικής βοήθειας, κατέβαλε κατά το 2013 μόνο για αποζημιώσεις υγείας περισσότερα από 58 εκατ. ευρώ, ενώ ο μητρικός της ´Ομιλος ACHMEA -ο μεγαλύτερος ασφαλιστής υγείας στην Ευρώπη- διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στρατηγική Συνεργασία INTERAMERICAN - Ωνασείου! https://www.insurancedaily.gr/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-interamerican-%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85/