Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ελπίδες από τη Συνάντηση ΤτΕ & ΕΑΕΕ;

EAEE & Stournaras

EAEE & Stournaras 2Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Στουρνάρα, και της κ. Ι. Σεληνιωτάκη, Διευθύντριας της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της ΤτΕ με τον Πρόεδρο, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, τα μέλη του Δ.Σ. και την κ. Μ. Αντωνάκη, Γεν. Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 στα γραφεία της ΕΑΕΕ.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στον ασφαλιστικό κλάδο, όπως η πορεία της ασφαλιστικής αγοράς κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι προοπτικές και οι προϋποθέσεις ανάπτυξής της, η διαδικασία προσαρμογής στη νέα νομοθεσία Solvency II με ιδιαίτερη έμφαση στην εταιρική διακυβέρνηση (Πυλώνας ΙΙ), η λειτουργία των εταιρειών με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών (ΕΠΥ) κ.ά.

Ο Διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως είναι πάντοτε ανοιχτός σε διάλογο με τους εκπροσώπους της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Εκ μέρους της ΕΑΕΕ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Α. Σαρρηγεωργίου επεσήμανε πως η ασφαλιστική αγορά είναι υπέρ της δίκαιης και αποτελεσματικής εποπτείας, καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ανάπτυξης.

Τόσο οι εκπρόσωποι της ΤτΕ όσο και της ΕΑΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού μέσα από τους διακριτούς τους ρόλους προκειμένου να προωθηθούν τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς και να ολοκληρωθεί ομαλά η προσαρμογή στο νέο καθεστώς Solvency II, προς όφελος των ασφαλισμένων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − sixteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ελπίδες από τη Συνάντηση ΤτΕ & ΕΑΕΕ;! https://www.insurancedaily.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%b1%ce%b5%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ac/