Ασφαλιστικές Ειδήσεις

«Το αρνητικό οικονομικό κλίμα επηρεάζει δυσμενώς την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς»

Αλ. Σαρρηγεωργίου

Α. Σαρρηγεωργίου

Με αφορμή τη Μελέτη της ΕΑΕΕ για την Παραγωγή Ασφαλίστρων Πενταμήνου 2015 ο Πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2015 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) μετά από μια παρατεταμένη περίοδο με αρνητικό πρόσημο στην εξέλιξη της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων λόγω της οικονομικής κρίσης, πέρασε σε αύξηση. Η αύξηση αυτή, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για το α΄ πεντάμηνο του έτους, ήταν 1,7% και οφειλόταν στις Ασφαλίσεις Ζωής (+18,2%), συγκεκριμένα δε στα ασφαλιστικά προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις (τύπου unit linked). Οι Γενικές Ασφαλίσεις συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, που ξεκίνησε το 2010, και έκλεισαν με -11% το πεντάμηνο.

Ήδη, όμως, ακόμα και αυτή η  μικρή αύξηση εξανεμίζεται καθώς η  πρόσφατη εφαρμογή των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων (capital controls) θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην προώθηση των προγραμμάτων τύπου unit linked, και όχι μόνο,  που συνέβαλαν θετικά στην εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων και σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, επηρεάζει δυσμενώς την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει με κλειστά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εξεύρεση άμεσης λύσης και η επίλυση του αδιεξόδου στο οποίο έχει επέλθει η Ελλάδα αποτελούν επιτακτική ανάγκη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
«Το αρνητικό οικονομικό κλίμα επηρεάζει δυσμενώς την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς»! https://www.insurancedaily.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%ac/