Το Τέρας του «Αλλά» - ΑΤΕ Ασφαλιστική, Νίκος Μωράκης | Insurancedaily.gr
Ασφαλιστικές Εταιρείες
Αγγελίες
Video
Insurancedaily | Ασφαλιστικά Νέα
  • #insurancetips
  • #statistics2022
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Insurancedaily.gr
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Insurancedaily.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
minetta-auto62020gif

Το Τέρας του «Αλλά»

Βίκυ Γερασίμου Βίκυ Γερασίμου •
11/11/2013
• Ασφαλιστικές Ειδήσεις
1 min
Share on Facebook

Ξέρετε το συναίσθημα: Δώσατε την παρουσίαση της ζωής σας, είχατε πάρει «φωτιά», και ανταποκριθήκατε σε κάθε ερώτηση με μια έξοχη, ευφυή, συναισθηματική, πειστική, συνεκτική απάντηση. Κάθε ιδέα που θα μπορούσατε να μοιραστείτε με τους πελάτες σας ή τους υποψήφιους πελάτες σας βρήκε το δρόμο της μέσα στο κεφάλι σας και έρεε άφθονη στα λόγια σας. Αλλά…

Οδηγάτε προς το σπίτι σας και ξαφνικά δεν είστε τόσο σίγουρος. Φάνηκαν να αγαπούν το πρώτο χαρακτηριστικό του προϊόντος σας, αλλά δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο με το δεύτερο χαρακτηριστικό για να συγκρίνετε την υπεροχή του με αυτό του ανταγωνιστή σας. Φάνηκε να μην έχουν πειστεί. Εκεί, λοιπόν, είναι που αυτοσχεδιάζετε. Εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που προσπαθείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους με τα δικά σας μέσα.

Τώρα, θυμηθείτε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα και αναθεωρείστε τις πρακτικές σας χαρακτηρίζοντάς τες υπερβολικές. Αισθάνεστε ότι φανήκατε απελπισμένος ακόμα και αστείος; Ξαφνικά χάνετε την αυτοπεποίθησή σας; Όλα σας φταίνε; Η γραβάτα σας ήταν στραβή, παρατηρείτε έναν λεκέ στο παντελόνι σας, νιώθετε ότι μπορεί να γίνατε και κουραστικός.

Η καλλιέργεια του δικτύου σας – παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, αφοσίωση σχετικά με το πελατολόγιο σας – έχει σίγουρα τα σκαμπανεβάσματά της. Όταν η αδρεναλίνη αρχίζει να διαχέεται, οι αυτο-αμφιβολίες – στις οποίες είμαστε όλοι ευαίσθητοι – έρχονται και σας πλημμυρίζουν. Άμεσα αρχίζετε και αναλύετε ό,τι έχετε κάνει, βρίσκοντας αρκετά λάθη στον εαυτό σας για να αντικατασταθεί όλη η αυτοπεποίθηση, που είχατε λίγα λεπτά πριν, με μια ενοχλητική αίσθηση ότι έχετε κακή τεχνική.

Αυτό είναι το τέρας του «αλλά» στην εργασία. Αρχικά το συναντάμε στους νέους ασφαλιστικούς συμβούλους που τους εμποδίζει να βγουν για πωλήσεις έξω στους δρόμους ή παρά πέρα από τα σύνορα της γειτονιάς τους. Όμως και για εκείνους που μεγάλωσαν και επέκτειναν το πελατολόγιό τους, πέρα από τη «γειτονία», υπάρχει η πιθανότητα να τους φοβίζει. Καθώς κάθε φορά που ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει μια επιτυχία, υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστεί και να ανατρέψει τη θετική ατμόσφαιρα δημιουργώντας δεύτερες σκέψεις και ανασφάλεια.

Είναι οι δεύτερες σκέψεις που σας προσγειώνουν ανώμαλα και σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια για τις επιδώσεις σας. «Ναι, ήθελες να εντυπωσιάσεις, αλλά… είσαι σίγουρος ότι πατούσες γερά στα πόδια σου;» ή «Σίγουρα, ήταν μια καλή παρουσίαση, αλλά… δεν είσαι και πολύ διαβασμένος, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και υπάρχουν καλύτεροί σου εκεί έξω.» ή «Ήταν μια καλή παρουσίαση, αλλά… ο λεκές στο παντελόνι σου τους αποσπούσε την προσοχή;».

Εδώ είναι μερικές ιδέες για να κερδίσετε το τέρας του «αλλά»:

• Μην προσπαθείτε να καταπολεμήσετε αυτές τις σκέψεις.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τα αρνητικά συναισθήματα. Αναγνωρίστε ότι οι αμφιβολίες που εγείρονται είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού σας όταν επιλέγετε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Είναι ο φόβος που σας διακατέχει σαν συνέπεια των πράξεων σας.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε την αυτο-αμφιβολία, αλλά εσείς μπορείτε να αποφασίσετε να μην σας επιβραδύνει.

• Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς.

Καμία συμφωνία, καμία παρουσίαση και καμία μεμονωμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να έχει τόση σημασία ώστε να καταστρέψει ενδεχομένως, τη ζωή ή την καριέρα σας. Ξεπεράστε τις αμφιβολίες σας σχετικά με αυτή την παρουσίαση και προχωρήστε στην επόμενη. Αν μη τι άλλο, θα έχετε μια νέα καταστροφή για να ανησυχείτε!

• Μην ανησυχείτε τόσο για τα αποτελέσματά σας.

Θέστε τους στόχους σας, κάνετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, και στη συνέχεια – σταματήστε να ανησυχείτε για το πώς κάποιος άλλος θα λειτουργούσε. Για κάθε παρουσίαση που πάει στραβά, θα υπάρξει μια άλλη που θα πάει καλύτερα.

Ο καθένας έχει το δικό του «τέρας» του αλλά! Μην αφήσετε το δικό σας να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας. Όταν εμφανίζετε, να θυμάστε αυτά τα βήματα για να τον κερδίσετε.

Πηγή: lifehealthpro.com

Ελεύθερη μετάφραση: Νίκος Μωράκης

Ετικέτες: ΑΤΕ ΑσφαλιστικήΝίκος Μωράκης
katoikia-banner-468x60pxgif

Διαβάστε Επίσης Posts

Β. Κικίλιας
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπ. Κλιμ. Κρίσης για την επερχόμενη κακοκαιρία

Sep 22, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας

Sep 22, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ARAG Day: Πρόσβαση στη δικαιοσύνη των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης

Sep 22, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ταξίδι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για το αποκλειστικό δίκτυο της Groupama

Sep 22, 2023
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Εφαρμόζει στην πράξη ανθρωποκεντρική κουλτούρα

Sep 22, 2023
Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Οι αποζημιώσεις από το κράτος και το μεγάλο ασφαλιστικό “κενό”

Sep 22, 2023

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + fourteen =

imperial-dekrafinalgif
300x250png
groupamaathinaiko90yearsgif
2cnp-banner-300x250-finalgif
technopan-koufomata-pvcpng

TOP#5 Insurancedaily

  • Πώς θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων – κατοικιών

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • 600 εκατ. λόγοι για να ασφαλίσεις την περιουσία σου

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Με υποκατάστημα από 1/10 η Triglav στην Ελλάδα

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • MEGA Brokers: Για 8η χρονιά η μεγαλύτερη εταιρεία Ασφαλιστικών Πρακτόρων στη GROUPAMA Ασφαλιστική 

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Ασφάλιση περιουσίας: Η Ασφαλιστική αγορά προτείνει κίνητρα & επιδοτήσεις.

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • SITEMAP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Call us: +30 210 9594121
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  • Ασφάλιση Υγείας
  • Ασφάλιση Κατοικίας
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • MARKETING & SALES
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist