ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Καραβίας: Στόχος η επιστροφή της Eurobank σε κερδοφορία το 2015

F. Karavias

F. KaraviasΤην εμπιστοσύνη του στο προσωπικό της Τράπεζας εξέφρασε με επιστολή του ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας και παράλληλα έθεσε τους στόχους της νέας διοίκησης.

Πρωταρχικός στόχος είναι η επιστροφή της Eurobank σε κερδοφορία το 2015 καθώς και η συνέχιση του θεσμικού της ρόλου. Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της «μόνης ελληνικής τράπεζας με πλειοψηφικά ιδιωτική μετοχική βάση, της διεθνοποιημένης ελληνικής τράπεζας με κορυφαίους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ως βασικούς μετόχους». Παράλληλα, τόνισε τις επιτυχίες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και των stress tests και ειδική μνεία στους χαρισματικούς και προικισμένους, όπως τους χαρακτήρισε, προκατόχους του, ενώ εξήρε και το έργο του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Μεγάλου.

Ο νέος επικεφαλής της τράπεζας τονίζει πως έχει πλήρη αίσθηση των απαιτήσεων, της συγκυρίας και των προκλήσεων, αλλά έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη στο προσωπικό της Eurobank.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επιστροφή στην κερδοφορία το 2015, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού μας χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής μας βάσης και τη συστηματική συγκράτηση του κόστους», υπογράμμισε.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να μπει η Ελλάδα σε μια σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στην Ευρωζώνη, κάτι άλλωστε που ανταποκρίνεται και στο αίτημα της κοινωνίας.

«Σε πλαίσιο σταθερότητας, προσέλκυσης των αναγκαίων άμεσων ξένων επενδύσεων, ανόδου της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και δημιουργίας θέσεων εργασίας, η Eurobank είναι άριστα τοποθετημένη για να πρωταγωνιστήσει. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, έχουμε σαφή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας, οι ισχυροί και αξιόπιστοι μέτοχοι, το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και καινοτόμο πνεύμα, και μια ποιοτική και πλατιά πελατειακή βάση μας φέρνουν σε πλεονεκτική θέση τόσο για να στηρίξουμε την προσπάθεια εισόδου και παραμονής σε αυτό το θετικό κύκλο, όσο και για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του για την Τράπεζά μας και την ελληνική κοινωνία.»

Τέλος, ο κ. Καραβίας διαβεβαίωσε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να καταστήσει τη Eurobank πρωταγωνιστή στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και αναφέρθηκε στη στήριξη των μετόχων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Φ. Καραβίας: Στόχος η επιστροφή της Eurobank σε κερδοφορία το 2015! https://www.insurancedaily.gr/%cf%86-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-eurobank-%cf%83%ce%b5/