Η Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση το 2010 προκάλεσε έναν έντονο, συχνά συγκρουσιακό, διάλογο σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο, αναφορικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη. Καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν επί του θέματος και θα εξετάσουν τις πιθανές επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση σε δημόσια συζήτηση με θέμα «Τα ΜΜΕ και η Κρίση – Ο δημόσιος διάλογος για το πρόβλημα του ευρωπαϊκού χρέους».
Τη συζήτηση διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), και το Center for Global Politics του Free University του Βερολίνου, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).
Την κάλυψη της Ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης από ελληνικά και γερμανικά ΜΜΕ θα εξετάσουν ο Δρ. Γιώργος Τζογόπουλος (ΕΛΙΑΜΕΠ) και η κα. Kristina Klinkforth (Παν/μιο Βερολίνου). Εν συνεχεία θα τοποθετηθούν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής, κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κοντογιάννης (Ελευθεροτυπία) και Πάσχος Μανδραβέλης (Καθημερινή), ο Διευθυντής της εφημερίδας BILD του Βερολίνου, κ. Nikolaus Blome και ο κ. Ole Funke, του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καθήγ. Klaus Segbers, Διευθυντής του Center for Global Politics του Free University του Βερολίνου, ενώ ο Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης θα κλείσει την εκδήλωση με συμπερασματικές παρατηρήσεις.
Χαιρετισμό θα απευθύνει στην έναρξη ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Δρ. Roland Wegener.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά.
Δε μπα να κλείσουν όλοι τους οι ρουφιάνοι, οι ψεύτες και οι πουλημένοι. Να πάνε μετ ανάστες στις Βρυξέλλες να καθαρίζουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων των υπαλλήλων της ΕΕ σαν καλοί Πακιστανοί.
ΥΓ. Ζητώ συγγνώμην από τους συμπαθείς Πακιστανούς που αναγκάστηκα να τους συγκρίνω με τους Έλληνες μεγαλοεκδότες και τους εκδιδόμενους επί χρήμασι Έλληνας δημοσιογράφους.