
Στις 30 Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Οικονομικών είχε δημοσιεύσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η οποία στο άρθρο 9 δήλωνε ότι παρατείνονται οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
γράφει ο Νίκος Μωράκης
Η παράταση που είχε δοθεί τότε για τρεις μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 λόγω έκτακτων συνθηκών του Covid-19 ήταν – και παραμένει – μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους διαμεσολαβητές δεν είχαν «προλάβει» να συμπληρώσουν τις απαραίτητες ώρες επαναπιστοποίησης ή δεν είχαν επικαιροποιήσει την αστική τους ευθύνη.
Όπως είχαμε αποκαλύψει στις 12 Φεβρουαρίου 2020 οι Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, τότε, χωρίς τις απαραίτητες 75 ώρες επαναπιστοποίησης που ορίζει η Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ «Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών» έφταναν τους 3.000 σε αριθμό. Περίπου 2.000 ανεξάρτητοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και 1.000 υπάλληλοι τραπεζικών ιδρυμάτων.
Σήμερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ID, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές μόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) που δεν έχουν καταθέσει επικαιροποιημένο συμβόλαιο αστικής ευθύνης ή δεν έχουν συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες επαναπιστοποίησης είναι περίπου 1.500.
Μια αρκετά αρνητική εξέλιξη για την αγορά μας καθώς όσοι από αυτούς τους διαμεσολαβητές δεν φροντίσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν εκτός επαγγέλματος.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Τεχνικός Διευθυντής o κ.Μιχάλης Κολέτσος
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Παράταση χρόνου σε 700 Διαμεσολαβητές για τις επαναπιστοποιήσεις

Άδεια Διαμεσολαβητών: Αύριο η τελευταία ευκαιρία υποβολής δικαιολογητικών

ΕΣΑΠΕ: “Leading Without Limits” την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Η Ρ. Δούρου στο ΕΕΑ στις 2 Νοεμβρίου

ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4

Η Syndea για τρίτη χρονιά στο ΕΕΑ Athens Run

Οι προτάσεις στην 8η Συνδιάσκεψη ασφαλιστικών διαμεσολαβητών


















