Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαμεσολαβούντες: Στους 3.000 οι χωρίς επαναπιστοποίηση


Περίπου 2.000 Διαμεσολαβούντες των ασφαλιστικών εταιρειών και ακόμη 1.000 που απασχολούνται σε υποκαταστήματα τραπεζών, κινδυνεύουν, τελικά, να παραμείνουν εκτός αγοράς για μεγάλο ακόμη δίαστημα, μη έχοντας λάβει την προβλεπόμενη από το νόμο επαναπιστοποίηση.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου παρήλθε χωρίς να έχουν επανα-πιστοποιηθεί 3.000 διαμεσολαβητές, πολύ περισσότεροι δηλαδή από τους 2.000 που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, από κοινού με τους θεσμοθετημένους φορείς του κλάδου, ασκούν πιέσεις στο υπουργείο Οικονομικών ώστε κατ´ εξαίρεση φέτος να νομοθετηθεί παράταση της προθεσμίας για την 31η Μαρτίου.

Ο χρόνος τρέχει κι όσο δεν αναλαμβάνεται κάποια πρωτοβουλία τόσο το πρόβλημα στην αγορά θα επιτείνεται, δεδομένου ότι 3.000 διαμεσολαβούντες ουσιαστικά έχουν τεθεί εκτός αγοράς, ότι κι αν αυτό σημαίνει για τους ίδιους, τις εταιρείες τους και τους ασφαλισμένους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διαμεσολαβούντες: Στους 3.000 οι χωρίς επαναπιστοποίηση! https://www.insurancedaily.gr/stoys-3-000-oi-diamesolavoyntes-choris-epa/