Ασφαλιστικές Ειδήσεις

10 ασφαλιστικές ξεμπλοκάρουν τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Photo by Art Markiv on Unsplash

Λύση στην ασφάλιση των εκπαιδευτικών οχημάτων δίνουν δέκα ασφαλιστικές που σχεδιάζουν νέα συμβόλαια για την κάλυψη των αυτοκινήτων που οδηγούνται από εξεταζόμενους, χωρίς να παρευρίσκεται στο όχημα ο εκπαιδευτής.

της Βίκυς Γερασίμου

Ειδικότερα οι ασφαλιστικές που δημιουργούν το νέο προϊόν είναι οι AIG, ERGO, Interlife, NP, Personal Insurance, Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μινέττα, Ευρωπαϊκή Πίστη και Interamerican.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insurancedaily.gr ήδη μία εταιρεία έχει σχεδιασει ασφαλιστήριο, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται τα προγράμματα και των άλλων εταιρειών.

Σε εγκύκλιο του υπουργείο Μεταφορών αναφέρεται ότι για το μεταβατικό στάδιο των 12 πρώτων μηνών από την έναρξη του νέου νόμου οι ασφαλιστικές θα παρέχουν καλύψεις:

  1. Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται όπως ίσχυε μέχρι πρότινος από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος
  2. Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος
  3. Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος- επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός μηνός σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
10 ασφαλιστικές ξεμπλοκάρουν τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης! https://www.insurancedaily.gr/10-asfalistikes-xeblokaroun-tis-exetasis-gia-diploma-odigisis/