Ασφαλιστικές Ειδήσεις

100% των τουριστών με σπίτι στις Κυκλάδες το Ασφαλίζουν


Συνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Κυκλάδων» σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε στο Νομό – από επικοινωνία που είχαμε με τους Ασφαλιστές– αυτή τη φορά στους γενικούς κλάδους. Στην έρευνα συμμετείχαν Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές από πέντε Ασφαλιστικές Εταιρείες (Interamerican, Εθνική, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος και Αγροτική Ασφαλιστική).

Γενικοί Κλάδοι 

Οι κάτοικοι των νησιών στις Κυκλάδες έχουν ασφαλιστική συνείδηση. Ίσως γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι στο θέμα της υγείας τους είναι απαραίτητη η ιδιωτική ασφάλιση. Αυτή τους όμως η παραδοχή τους έχει κάνει ασφαλιστικά συνειδητοποιημένους και για άλλους κλάδους ασφάλισης, όπως είναι ο κλάδος αστικής ευθύνης και οι ασφαλίσεις κατοικιών.

Από τις απαντήσεις των ασφαλιστών στο συγκεκριμένο κλάδο καταλήξαμε ότι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και εκοικιαζόμενων δωματίων στα νησιά ασφαλίζουν τουλάχιστον για αστική ευθύνη προς τρίτους τις επιχειρήσεις τους. Κάποιοι διότι τους το επιβάλουν τα τουριστικά γραφεία, κάποιοι διότι τους το επιβάλουν οι τράπεζες μέσω των δανείων που έχουν πάρει και κάποιοι γιατί γνωρίζουν την πραγματική υπεραξία που προσφέρει ένα συμβόλαιο.

pinakas-new

Μάλιστα η τελευταία κατηγορία επαγγελματιών δεν περιορίζεται μόνο στις βασικές καλύψεις αλλά επεκτείνει το συμβόλαιο κυρίως στα νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Πάρου. Οι εξοχικές κατοικίες παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό ασφαλισιμότητα κυρίως στα νησιά που προτιμούν οι ξένοι και έχουν αγοράσει σπίτι. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του Συντονιστή Γραφείου Πωλήσεων στη Νάξο, Εμμανουήλ Μαράκη, από την Επιθεώρηση Φουφόπουλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο οποίος μίλησε για 100% ασφάλιση κατοικίας των ξένων τουριστών που διατηρούν εξοχικό στο νησί σε αντίθεση με τους Έλληνες οι οποίοι στην πλειονότητά τους απλά δεν ενδιαφέρονται.

Τέλος, ασφάλεια αστικής ευθύνης προς τρίτους ζητάνε και οι ιδιοκτήτες water sport καθώς για το ταχύπλοο είναι απαραίτητη αλλά συνήθως την επεκτείνουν και για τις δραστηριότητες που προσφέρουν καθώς δεν κοστίζει.

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας για την ασφαλιστική αγορά στο νομό Κυκλάδων την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 με τη συνέντευξη του  Εμμανουήλ Μαράκη Συντονιστή Γραφείου Πωλήσεων στη Νάξο από την Επιθεώρηση Φουφόπουλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
100% των τουριστών με σπίτι στις Κυκλάδες το Ασφαλίζουν! https://www.insurancedaily.gr/100-ton-touriston-me-spiti-stis-kyklades-to-asfalizoun/