Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εσείς; Θα ξοδέψετε τον χρόνο σας στο Facebook ή θα κερδίσετε χρήμα;


booksdf

Χαμένη παραγωγικότητα αξίας 3,5 τρισ. δολαρίων εξαιτίας του Facebook!

Έχουν περάσει ήδη δώδεκα χρόνια από την ίδρυση του Facebook. Mπορεί να μην επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν πως θα πληρώνουμε κάποια στιγμή για την χρήση, και μπορεί  η χρήση του κοινωνικού δικτύου να παραμένει δωρεάν, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύει το CNBC, το κόστος από την χαμένη παραγωγικότητα, αγγίζει τα $ 12 τρισ. δολάρια.

Εργασία και μηνιάτικο κανονικά! Μόνο που δεν πληρωνόμαστε, εμείς πληρώνουμε!  

Η εταιρεία έχει 1,6 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, ενώ οι χρήστες δαπανούν κατά μέσο όρο 20 λεπτά την ημέρα – στην Ελλάδα μπορεί και περισσότερο – χωρίς να υπολογίζεται η χρήση από τα κινητά, ενώ ο συνολικός χρόνος που έχουν δαπανήσει οι χρήστες, από την ημέρα λειτουργίας του, ξεπερνάει σε σύνολο τα 55 εκατομμύρια χρόνια!

Σύμφωνα με έρευνα του ίδιου του FB, το 2012, οι χρήστες δαπανούσαν πάνω από 10.5 δισ. λεπτά την ημέρα. Σήμερα, φυσικά, ξοδεύεται πολύ περισσότερος χρόνος…

Ένα συγκριτικό στοιχείο, είναι πως αυτά τα είκοσι λεπτά την ημέρα που σύμφωνα με την έρευνα δαπανώνται για το Facebook, αφιερώνονταν σε εργασία με τον κατώτατο μισθό (των ΗΠΑ, $7,25 την ώρα) τότε θα δημιουργούσαν παραγωγή της τάξης των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Και μόνο για το 2015.FacebookUsersandMoney-01

Και εάν υπολογιστεί ο χρόνος από την ημέρα έναρξης του κοινωνικού δικτύου, τότε η συνολική παραγωγή θα άγγιζε τα $28 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως συμπληρώνει το άρθρο, προφανώς οι άνθρωποι θα έκαναν επίσης κάτι αντιπαραγωγικό εάν δεν ήταν στο Facebook, αλλά οι υπολογισμοί αποκαλύπτουν, πόσο κοστίζει η ενασχόλησή μας με το Facebook.

Οι πραγματικές απώλειες των εταιρειών, από το χρόνο που δαπανούν οι εργαζόμενοι στο Facebook κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, σε πόσα δισεκατομμύρια είπαμε πως ανέρχονται ετησίως;

Ίσως γιαυτό, σε πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και στον κόσμο, έχει αποκλειστεί η δημοφιλής εφαρμογή από τους υπολογιστές εργασίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εσείς; Θα ξοδέψετε τον χρόνο σας στο Facebook ή θα κερδίσετε χρήμα;! https://www.insurancedaily.gr/108813-2/