Ασφαλιστικές Ειδήσεις

3 ασφαλιστικοί CEOs στη λίστα TOP 100 του HBR


Η ηγεσία είναι απόρροια αξιών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Οι άνθρωποι που έχουν καταλυτικό ρόλο στη στρατηγική στόχευση εταιρειών και οργανισμών πρέπει να φέρουν χαρακτηριστικά που οδηγούν στην ανάπτυξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτές, να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, να διαχειρίζονται τη στρατηγική στις σχέσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα
μέρη, να είναι καινοτόμοι, να ενισχύουν τη συμμετοχικότητα και τη συνοχή και να μεταδίδουν το όραμά τους στους συνεργάτες τους.

Το 2018 το HBR δημοσίευσε τη λίστα με τους καλύτερους και πιο αποδοτικούς CEOs με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και προσμετρώντας στοιχεία που αφορούν στην κουλτούρα και τη διακυβέρνηση. Κατά μέσο όρο οι CEOs έχουν μείνει 16 χρόνια στην εταιρεία που εργάζονται. Πρώτος στη λίστα με τους 100 καλύτερους CEO είναι ο Pablo Isla της ισπανικής Inditex (ο Όμιλος στον οποίο εντάσσονται οι Zara, Massimo Duti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Uterque) και βρίσκεται στον Όμιλο από το 2005. Εν συνεχεία ακολουθεί ο Jensen Huang της Nvidia, o Berbart Arnault της LVMH, ο Francois Henri Pinault της Kering και ο lmar Degenhart της Continental.

Ανάμεσα στους 100 βρίσκονται και άνθρωποι της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς όπως στη θέση 42 ο Mark Bertolini της Aetna, στη θέση 66 ο Gregory Case της Aon και στη θέση 71 ο David Cordani της Cigna.


Mark Bertolini, Aetna

20 από τους διευθύνοντες συμβούλους διοικούν εταιρείες που εδρεύουν εκτός των χωρών που γεννήθηκαν. 32 έχουν MBA και 34 έχουν πτυχίο engineering. Κατά μέσο όρο, έγιναν Διευθύνοντες Σύμβουλοι στην ηλικία των 44 ετών και έχουν υπηρετήσει 16 χρόνια. Στους 100 CEOs μόνο 3 είναι γυναίκες.


Gregory Case, Aon

David Cordani , Cigna

Από το 2013 που το HBR δημοσιεύει την εν λόγω λίστα μόνο έξι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν σταθερή παρουσία: ο Jeffrey Bezos της Amazon, ο Pablo Isla του Inditex, ο Blake Nordstrom του Nordstrom, ο Paolo Rocca του Tenaris, ο James Taiclet Jr. του American Tower και ο Renato Alves Vale του CCR.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Σεπτέμβριος 2019


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
3 ασφαλιστικοί CEOs στη λίστα TOP 100 του HBR! https://www.insurancedaily.gr/3-asfalistikoi-ceos-sti-lista-top-100-toy-hbr/