Συνεντεύξεις

42% αυξημένες αποζημιώσεις στην Υδρόγειο Ασφαλιστική


Στην ανοδική πορεία της Υδρογείου Ασφαλιστικής, την αύξηση του κύκλου εργασιών, των επενδύσεων αλλά και των αποζημιώσεων που δόθηκαν στους ασφαλισμένους αναφέρεται ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

“Το 2018 είναι μια χρονιά ανάπτυξης για την Υδρόγειο Ασφαλιστική. Σύμφωνα με στοιχεία της 30.9.2018, η Εταιρεία μας παρουσιάζει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 13,2% στα €57,3 εκατ., μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Η αύξηση αυτή προέρχεται ισόποσα τόσο από τον κλάδο οχημάτων όσο και τους λοιπούς –εκτός οχημάτων– κλάδους γενικών ασφαλίσεων.

Κατά το ίδιο διάστημα, η Εταιρεία κατέβαλε €27,1 εκατ. σε αποζημιώσεις, ποσό αυξημένο κατά 42% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παραμένοντας εστιασμένη στη φιλοσοφία της για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς ασφαλισμένους και ζημιωθέντες. Παράλληλα η Εταιρεία μας συνέχισε την ισχυροποίηση της οικονομικής βάσης της και συγκεκριμένα: σύμφωνα με στοιχεία της 30.9.2018, οι συνολικές επενδύσεις ανήλθαν σε €175,2 εκατ. αυξημένες κατά 2%, ενώ τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα €61,7 εκατ., αυξημένα 5,8%, σε σχέση με τα αντίστοιχα της 31.12.2017.

Κατά την ίδια περίοδο, ο Δείκτης Φερεγγυότητας (SCR Ratio) ανήλθε στο 155,5%, από 141,8% στις 31.12.2017, με αποτέλεσμα η Εταιρεία να υπερκαλύπτει κατά €22,1 εκατ. (56 μονάδες) το όριο των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητας. Ο δείκτης αυτός έχει επιτευχθεί χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες δράσεις, και το 2018 η Υδρόγειος Ασφαλιστική κινήθηκε όπως πάντα με άξονα τη συνεχή ενδυνάμωση των υπηρεσιών της προς ασφαλισμένους και συνεργάτες. Ενίσχυσε τo χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με νέες προτάσεις ασφάλισης στους κλάδους οχημάτων, γενικής αστικής ευθύνης, ζημιών περιουσίας και αλλού. Οι επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα συνεχίστηκαν ενώ δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στο διάλογο και την αμφίδρομη επικοινωνία με το δίκτυο των συνεργατών μας με τη διοργάνωση του 2ου Διαδραστικού Συνεδρίου τον Νοέμβριο στην Κύπρο και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες. Η έρευνα ικανοποίησης συνεργατών που πραγματοποιήσαμε το καλοκαίρι του 2018 κατέγραψε υψηλό βαθμό ικανοποίησης αλλά και σημεία έμφασης και προτάσεις συνεργατών που η Εταιρεία έχει ήδη εντάξει στο σχεδιασμό της για τον επόμενο χρόνο”.

Πηγή: Ασφαλιστικό Μarketing Δεκέμβριος 2018


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
42% αυξημένες αποζημιώσεις στην Υδρόγειο Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/42-afximenes-apozimiosis-stin-ydrogio-asfalistiki/